България попадна в предварителна група А, във френския град Монпелие,

...
България попадна в предварителна група А, във френския град Монпелие,
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Няма добър или лош жребий

 Пранди: Трябва да изградим тима още веднъж
България попадна в предварителна група А, във френския град Монпелие, за Европейското състезание по волейбол за мъже 2019. Съперници на националите ни са домакините от Франция, Италия, Португалия, Гърция и Румъния. Селекционерът на " лъвовете " Силвано Пранди разяснява, че за него няма добър или неприятен чоп, а ето какво сподели той за формалния уебсайт на БФВолейбол volleyball.bg след жребия в Брюксел.

- Как ви се коства групата, в която попадна тимът ни на европейското състезание?
- Винаги съм считал, че задачата на един чоп е просто да дефинира групите. За мен не съществува добър или неприятен чоп, тъй като всички тимове са с изравнени благоприятни условия. Мен ме устройва всеки противник и не мисля, че е вярно да дефинираме дадена група като тежка или лека, тъй като в последна сметка всички тимове са задоволително мощни. Така или другояче трява да играеш добре, другояче се прибираш у дома.

- Като гледаме и останалите групи какви са сповед вас възможностите ни и до каква степен може да стигне тимът ни?
- Аз съм треньор, а не ясновидец. Така че не мога да каже в този момент до каква степен може да стигнем на това състезание. Със сигурност опцията на продължим след групата я имаме. Но също по този начин е истина, че е значимо по какъв начин ще отидем ние на това състезание, каква подготовка ще създадем. Както към този момент споделих - в случай че играем добре, ще продължим. Всички съпернници, които би трябвало да срещнем, са комплицирани и би трябвало да подходим към тях деликатно. Отборът ни може да попадне измежду първите 4 в предварителната група, а за това до каква степен ще стигнем след това, още веднъж ще кажа - не съм кадърен да направя прогноза на кое място ще се класираме.

- Как ще коментирате новата система на шампионата?
- Всички системи са положителни, тъй като са идентични за всички участници. Постоянно се трансформира по нещо, само че до момента не е измислена система, с помощта на която да завоюват всички. И при тази формула ще стигне докрая този, който е играл най-добре и непрекъснато. Трябва да се пригодим и да извлечем максимума. Не би трябвало да хабим непотребна сила и да оценяваме и подлагаме на критика формулата, а да насочим напъните си да организираме добре нашия тим и нашата игра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР