България получи правото да организира финалния турнир от Златната европейска

...
България получи правото да организира финалния турнир от Златната европейска
Коментари Харесай

Любомир Герасимов: Мястото на женския национален отбор на България е в Лигата на нациите

България получи правото да провежда финалния шампионат от Златната европейска лига при дамите. Турнирът ще се организира на 20 и 21 юни, а противници на националките ни в група А са Франция, Унгария и Беларус.

Домакинът плюс спечелилите от трите предварителни групи, или най-хубавият втори (ако България е първенец) се класират за финалната четворка, която ще се играе в два полуфинали мача и край.

Мениджърът на женския народен тим Любомир Герасимов съобщи за формалния уебсайт на федерацията volleyball.bg, че мястото на "лъвиците " е в Лигата на нациите, като продобиване на Златната лига е първа стъпка към завръщане в международния хайлайф.

- Г-н Герасимов, удовлетворени ли сте от семейството в Златната лига?
- Изключително сме удовлетворени, тъй като това съответства с нашата тактика, която начертахме с Иван Петков, а точно да използваме първите мачове от Златната европейска лига за обиграване на някои от младите и перспективни състезателки, като дадем опция на по-опитните да отпочинат след тежките шампионати. Целта е в заключителната част да нападаме край на Златната лига и да сме в най-хубава спортна форма на Чалъндж шампионата на интернационалната федерация.

- Вашият коментар за противниците в групата?
- Те са на положително равнище. Играли сме против всички, познаваме тимовете и ще се постараем още в групата да покажем положителни игри. Тук е мястото да благодаря от името на щаба на националния тим за поддръжката на управлението на федерацията, Министерството на младежта спорта и персонално на министър Красен Кралев за продобиване на семейството.

- Смятате ли, че имаме късмет да се върнем в Лигата на нациите?

- Смятам, че това е безусловно действително и мисля, че за в бъдеще това е задачата, която би трябвало да преследваме с всичките поучения, които сме извадили от първото присъединяване през тази година и с доста по-добра тактика за последващи години. Вярвам, че щабът и състезателките имат сили да реализират тези резултати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР