България получи безапелационна подкрепа за приемането на страната в Шенген

...
България получи безапелационна подкрепа за приемането на страната в Шенген
Коментари Харесай

Мария Габриел: Получихме безапелационната подкрепа на ЕНП за членството ни в Шенген

България получи безапелационна поддръжка за приемането на страната в Шенген от Европейската национална партия. Това сподели в хърватския град Сплит вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, съобщи Българска национална телевизия.

Тя взе участие в стратегическа среща на групата на ЕНП за съгласуване за предизборните цели. В работата на форума вземат участие ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола и ръководителят на ЕНП Манфред Вебер. Габриел е един от заместник-председателите на Eвропейската национална партия.

" Преди да кажа целите, желая да благодаря на Групата на ЕНП, тъй като безапелационно още веднъж получихме поддръжка за влизането на България в Шенген. Тя ясно демонстрира, че когато България и Румъния станат членове на Шенген, Шенгенското пространство може да действа по-добре и можем по-добре дружно да адресираме тематиките, свързани с миграцията, които се обрисуват да не престават да бъдат един от водещите цели и на равнище Европейски Съюз ", сподели Мария Габриел.

Тя акцентира и значимостта на тематиката за солидарността с Украйна и бъдещото разширение на Евросъюза.

" Това, което Групата на ЕНП споделя е, че имаме потребност ясно да определим своята визия и критерии по този начин, че да не загубим своята мощ в причините. Наясно сме, че в случай че в тези райони не бъде Европейски Съюз, там ще бъдат други. И то може би в действителност няма да е в наша изгода. Трябва да бъдем доста съответни и не даващи напразни обещания, а даващи задължения, които могат да бъдат изпълнени ", уточни вицепремиерът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР