България получава максимално възможното количество азерски газ от точката, от

...
България получава максимално възможното количество азерски газ от точката, от
Коментари Харесай

Светослав Делчев от Булгаргаз: Конкретен икономически интерес стои зад атаките срещу дружеството

България получава оптимално вероятното количество азерски газ от точката, от която се доставя все още. Това съобщи в предаването "Говори в този момент " по Българска национална телевизия Светослав Делчев, самостоятелен член на съвета на шефовете на „ Булгаргаз “.

Той опроверга обвиняванията, че "Булгаргаз " не е декларирал оптимално вероятните количества синьо гориво от Азербайджан. Делчев изясни, че поради неналичието на връзка с Гърция, страната ни няма по какъв начин да получи повече от една трета от контрактуваното, тъй като това е вероятното количество газ, което можем да получим от точката, през която се доставяме сега.

"Заради закъснялото създаване на газопровода до Гърция България търпи негативи ", посочи Делчев.

Страната ни продължава да купува азерски газ на контрактуваните цени, само че азерският снабдител не поема никакъв ангажимент към тези доставки, тъй като България няма по какъв начин да ги получи през контрактуваната точка - несъществуващата към момента газова връзка с Гърция.

"Тоест - може да ги получим, може и да не ги получим ", разясни Делчев.

Светослав Делчев посочи, че подозира съответен стопански интерес зад офанзивите против сдружението от последните седмици.

По-рано през днешния ден съветът на шефовете на "Булгаргаз " излезе с позиция против "безпрецедентната и непочиваща на обстоятелства офанзива и дезинформационна акция, които основават подозрения за преднамереност и обслужване на стопански ползи отвън тези на страната, битовите консуматори на природен газ и българската промишленост ".

"Познавам персонално премиера Кирил Петков и съм уверен, че той няма да попадне в клопката, който сега му готви въпросният частен интерес ", предизвести Делчев.

Той посочи, че чака нова офанзива против "Булгаргаз " на тематика за какво сдружението не е спряло газа на "Топлофикация - София ". По думите му към този момент има такива запитвания.

Светослав Делчев посочи, че "Булгаргаз " няма по какъв начин да спре синьото гориво на "Топлофикация - София ", тъй като като се изключи че по този метод ще ощети над милион софиянци, в случай че спре газа на "Топлофикация - София ", би трябвало да спре подаването на синьо гориво и към РВД, Летище - София и прилежащ цех за стъкло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР