България полага всички усилия и разполага с пълната подкрепа на

...
България полага всички усилия и разполага с пълната подкрепа на
Коментари Харесай

МВнР уверява: Работим по всички фронтове за членството в Шенген

България поставя всички старания и разполага с цялостната поддръжка на Европейската комисия за влизане в Шенгенското пространство. Това съобщи на брифинг в Министерство на външните работи заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев.

" Членството в Шенген до края на годината остава главен приоритет на държавното управление и всички способени институции в България. България остава предвидим сътрудник, работим интензивно по всички фронтове ", увери той.

И показа съответни резултати - екип от европейски специалисти открил за следващ път, че страната ни дава отговор на всички критерии за участие. Водят се и дейни диалози с " скептичните " страни като Нидерландия, където на посещаване бяха министрите на външните и вътрешните работи.

България пък потвърдила, че може да бъде благонадежден сътрудник, а участието ни в Шенген единствено би засилило граничната сигурност на Европейския съюз, счита Коджабашев.

Няма каквито и да е проблеми по осъществяването на критериите за участие, което е установено и за следващ път от командировани от Брюксел специалисти.

Има добра вест, идваща от една от страните, скептични по отношение на България - Швеция.

" Имаме позитивни вести от Швеция, откакто шведската социал-демократическа партия разгласи обществено поддръжка за участието на България и Румъния в Шенген. Това се случва, откакто държавното управление е показало позитивни мнения по отношение на резултатите от присъединението на двете страни към Шенген ", посочи той.

Има и персонално увещание от страна на Урсула фон дер Лайен, че Европейската комисия поддържа напълно пътя за интеграцията ни в Шенгенското пространство, изразено в телефонен диалог сред нея и президента Румен Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР