България поиска второто плащане по Плана за възстановяванеБългария официално подаде

...
България поиска второто плащане по Плана за възстановяванеБългария официално подаде
Коментари Харесай

Вечерни новини: Най-подцененият квартал в София?; България пусна втора „фактура“ по Плана

България изиска второто заплащане по Плана за възобновяване
България публично подаде документи с искане за второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност. Предвиденият размер за страната ни е 1.4 милиарда лева, само че има огромен късмет изплатената сума да бъде по-малка, защото държавното управление изпраща настояването на парите при незавършени наложителни промени.
Кой е най-подценяваният за покупка на парцел квартал на София?
През последните години имотният пазар в София е в напредък. Цените катерят нови върхове, само че все пак купувачите не се отхвърлят, очаквайки нови рекордни цени. Наред с всекидневно най-предпочитаните южни и централни региони се появиха няколко квартала, които търпят доста развиване – " Надежда ", " Люлин ", " Хаджи Димитър " и " Дружба ".
„ Бранд Медия България “ извършва европейски план „ Преход на опциите “
„ Бранд Медия България “ започва реализацията на европейски план „ Преход на опциите “ (Transition Opportunities – TOP).

Напоследък тематиката за справедливия преход и европейските пари, които би трябвало да го създадат равномерен, са на дневен ред в България, само че към момента се усеща неразбирането у обществото по какъв начин се случва това и какъв брой значими в реалност са политиките на Брюксел, с цел да живеем в един по-свързан, обединен и чист съюз.
Много хора се възползват от политиката на Европейски Съюз за доближаване, без да знаят
Много хора в цяла Европа са се възползвали от политиката на доближаване на Европейски Съюз, постоянно без да го осъзнават. Затова би трябвало да разкажем за това. Това каза еврокомисарят по „ Сближаване и райони “ Елиза Ферейра при откриването на Европейската седмица на градовете и районите (#EURegionsWeek 2023) – най-голямата годишна демонстрация, отдадена на районната политика на Европейски Съюз.
Денков изрично отхвърля да изтегли Териториалните проекти
Оттеглянето на Териториалните проекти би било извънредно нездравословно за самите райони. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков пред публицисти след тристранната интернационална среща, в която участваха и министър председателите на Гърция и Румъния.
Банско – международна притегателна дестинация за цифрови номади
Пристигайки в Банско за първи път, ще се почувствате като че ли се пренасяте в друга ера. Щъркелите гнездят на телеграфни стълбове, група баби със забрадки седят под ябълковите дървета и си приказват, а роми с каруци и коне обикалят улиците. Така стартира пътеписът на журналиста от BBC Аластер Гил, който е посетил българския зимен курорт.
Започва Европейската седмица на градовете и районите
Днес в Брюксел ще бъде открита Европейската седмица на градовете и регионите (#EURegionsWeek 2023) – най-голямата годишна демонстрация, отдадена на районната политика на Европейски Съюз. 21-вото издание на събитието ще е под мотото  " Нови провокации за доближаването на Европа "  и ще е хазаин на 300 семинара, уъркшопове и други събития, като към този момент са регистрирани към 7000 души.
Мнозинството българи желаят Европейски Съюз да влага единствено в бедните региони на страната
Българите имат вяра, че финансираните от Европейския съюз планове за възстановяване на районите им водят до позитивни промени. Това дават отговор 81% от интервюираните, които са чували за такива планове, демонстрира най-новият Евробарометър, отдаден на развиването на градовете и районите. Той бе оповестен при откриването на Европейската седмица на градовете и районите, където Economic.bg има свои представители.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР