България пое лидерството в дискусията за европейската подкрепа за бежанците

...
България пое лидерството в дискусията за европейската подкрепа за бежанците
Коментари Харесай

Евролидерите одобриха българско предложение за споделен фонд за бежанците от Украйна | Кирил Петков: България показа лидерство с предложението си

България пое водачеството в полемиката за европейската поддръжка за бежанците от Украйна, предлагайки основаването на общ споделен фонд, съобщи министър-председателят Кирил Петков след края на неофициалния Европейски съвет във Версай. Премиерът Петков акцентира голямото утвърждение, което е получило българското предложение за европейска взаимност, от страна на водачите в границите на Съвета. Положителна е оценката и на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестиха за Moreto.net от пресслужбата на кабинета.

Комисията следва да предложи разнообразни разновидности по какъв начин да бъдат покрити разноските, които в този момент страните сами заплащат. Министър-председателят Кирил Петков уточни българският модел като допустима основа за изработването на цялостната европейска политика по тематиката.

По отношение на икономическата обстановка, министър председателят Кирил Петков означи, че наред с покачването на цените на петрола и газа, понижава растежът. При това състояние е от значително значение европейските държавни управления да подтикват стопанските системи си, тъй че да има по-инвестираща фискална политика. Нашият бюджет покрива тъкмо тези рамки – имаме бюджетен недостиг, само че той е капиталов – в поддръжка на българската стопанска система, означи министър председателят. Министър-председателят посочи, че скоро следва постоянно съвещание на Европейския съвет, който в допълнение ще се занимае с тематиката и европейските страни ще дадат своите оферти по тези проблеми. Тези рецесии могат да се борят, когато работим дружно в синхрон, съобщи Кирил Петков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР