България подкрепя изграждането на Ро-Ро терминална линия между пристанище Бургас

...
България подкрепя изграждането на Ро-Ро терминална линия между пристанище Бургас
Коментари Харесай

България е за Ро-Ро терминал между пристанищата Бургас и Карасу

България поддържа построяването на Ро-Ро терминална линия сред пристанище Бургас и пристанище Карасу . Това ще усъвършенства транспортната съгласуваност сред двете страни, което е от огромно значение за развиването на района.

Това стана ясно по време на среща сред министъра на превоза и известията Николай Събев и посланика на Република Турция в България Айлин Секизкьок.

Всяка опция за увеличение на стокооборота сред България и Турция и стимулирането на стопански напредък би трябвало да бъде употребена, сподели Събев.

Той насочи покана към турската страна за провеждането на среща на равнище министри и посещаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево-Капъкуле ". Планира се срещата да се организира в края на месец януари т.г., като в нея ще вземат участие представители на виновните институции на двете страни.
 Ро-Ро линия ще свързва пристанищата Бургас и Карасу
Ро-Ро линия ще свързва пристанищата Бургас и Карасу

Сформирана е работна група

На срещата с турския му сътрудник, министър Събев ще сложи въпроса за актуализиране контингента разрешителни, разменян годишно сред двете страни по този начин, че той съответно да посрещне потребностите на превозвачите. Министър Събев упорства за идентични условия на работа за българските и турските превозвачи.

" Решени сме да ускорим икономическия напредък на България, като създадем доста благоприятни условия на транспортната промишленост. Съвместните дейности със прилежаща Турция би трябвало да обезпечат бързо и елементарно прекосяване през граничните пунктове , както и да подсигуряват равни благоприятни условия пред българските и турски превозвачи ", съобщи министър Николай Събев.
 Товарят ремаркета на тирове на ро-ро платформи за Турция
Товарят ремаркета на тирове на ро-ро платформи за Турция

От транспортното министерство договарят за закупуване на още вагони

По време на диалозите с посланика на Турция бяха прегледани параметрите за понижаване на времето за прекосяване на камионите през граничните пунктове сред двете страни. Постигнато беше единодушие за разширението на пропускателния потенциал на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево-Капъкуле " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово-Хамзабейли ".

Министър Събев увери дипломат Айлин Секизкьок, че българската страна ще предложи подготвени решения на идната среща с турския му сътрудник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР