„България подкрепя и ще продължи да насърчава по-нататъшното развитие на

...
„България подкрепя и ще продължи да насърчава по-нататъшното развитие на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: България ще продължи да насърчава взаимодействието между ЕС и ЧИС

„ България поддържа и ще продължи да предизвиква по-нататъшното развиване на взаимоотношението сред Европейския съюз и Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ЧИС), ориентирано към подсилване на сигурността и устойчивото развиване на по-широкия Черноморски район. Убедени сме, че присъединяване на страната ни в Организацията е значим детайл е причина за реализиране на непоклатимост и стопански разцвет в интерес на всички жители на страните членки. “

Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на по време на 42-рата среща на Съвета на министрите на външните работи на страните - членки на ЧИС, която се организира във видеоконферентен формат.

В рамките на полемиката министрите разискаха достиженията на Организацията в областта на стопанската система, капацитета за по-нататъшно подсилване на съдействието и напъните за продължение на промените, които да създадат организацията по-адаптирана към актуалните провокации. Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на акцентира самодейния метод на румънското ротационно председателство на ЧИС, което макар пандемията от Ковид-19 е съумяло да резервира високо равнище на успеваемост на работата на Организацията.

„ Със своите цели румънското председателство на ЧИС остана фокусирано върху амбициозната си стратегия за повишение на икономическата и обществената непоклатимост в нашия район “, съобщи тя.

В рамките на изявлението си министър Захариева акцентира, че България приветства присъединението на Република Северна Македония към ЧИС и напомни, че то стана действителност по време на българското председателство на Организацията през 2019 година

„ Това е образец за нашата поредна политика за задълбочаване и разширение на съдействието в района. Убедени сме, че дружно ще работим за по-нататъшното развиване на организацията и взаимоотношението ѝ с Европейски Съюз, което ще способства за по-доброто справяне с общите провокации, пред които сме изправени “, съобщи Захариева.

Българският вицепремиер препотвърди поддръжката на България за кандидатурата на Надежда Нейнски  Надежда Нейнски Надежда Нейнски стартира политическата си кариера във възобновената в края на 1989 година за поста Генерален секретар на ЧИС, като посочи, че наличието на петима доста мощни претенденти е доказателство за значимостта на Организацията за страните членки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР