България пак зае второ място в Европейския съюз за 2022

...
България пак зае второ място в Европейския съюз за 2022
Коментари Харесай

България пак втора по смърт на пътя в ЕС

България отново зае второ място в Европейския съюз за 2022 година след Румъния в черната ранглиста по починали при пътно-транспортни катастрофи по пътищата.

Данните за 27-те страни членки плюс Норвегия, Исландия и Швейцария огласи през вчерашния ден Европейската комисия с ангажимента, че към момента не са дефинитивни.

78 души на 1 милион от популацията са убити при произшествия у нас. Жертвите към 31 декември 2022 година са 525 (към 35 по-малко по отношение на 2021 г.), само че точният им брой до момента не е оповестен публично нито от катаджиите в Министерство на вътрешните работи, нито от служителите в Държавната организация за сигурност на придвижването по пътищата.

За последно България водеше по гибел на пътя в Европейски Съюз през 2017 година, а от този момент все е втора след Румъния. Изключение прави единствено 2020 година, когато поради блокирания трафик около COVID-19 страната ни зае трето място, а на второ бе Литва. С общителното подпомагане на Бойко Рашков и наследника му като длъжностен министър Иван Демерджиев, отрицателното статукво към този момент е възобновено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР