България отново ще има свои представители на Световните летни игри

...
България отново ще има свои представители на Световните летни игри
Коментари Харесай

Момче от Банско се готви за Световните игри за хора с интелектуални затруднения

България още веднъж ще има свои представители на Световните летни игри за хора с интелектуални усложнения, които ще се проведат от 8 до 21 март в Обединените арабски емирства. В надпреварите по лека атлетика ще взе участие и 18-годишният Иван Везюв от Дневен център Здравец в град Банско.

Банско

Иван описа, че обича да тича, има мощен дух и предпочитание за победа. Надява се като участник в Световните летни игри за хора с интелектуални усложнения в Абу Даби да срещне доста другари.
Иван Везюв: Ще вземам участие за първи път в олимпиадата и се надявам да печеля. На първо или второ място, само че ще се постарая колкото мога.
С подготовката на Иван се заема треньорът Георги Кавръков. В продължение на половин година двамата поставят съществени старания в заниманията по лека атлетика.
Георги Кавръков - треньор: Занимаваме се с най-лесните неща, главно тичането, координацията сред ръцете и краката и последователно започнахме да акцентираме на невисок старт, тичане спринтово.
Воден от любовта си към спорта, Иван ще може да се допре до един нов свят..
Райна Зайкова - шеф отдел „ Хуманитарни действия " - община Банско: Това е общественият контакт, който те ще имат опция да осъществят с други деца и младежи с техните потребности.
В най- огромното спортно събитие за годината ще вземат участие повече от 7000 спортисти с интелектуални усложнения от целия свят в 24 типа спорт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР