България отказа участие на Световната купа по спортна гимнастика за

...
България отказа участие на Световната купа по спортна гимнастика за
Коментари Харесай

България отказа участие на Световната купа по спортна гимнастика в Унгария

България отхвърли присъединяване на Световната купа по спортна гимнастика за мъже и дами в Сомбатхей (Унгария), заяви за Българска телеграфна агенция президентът на БФГимнастика Красимир Дунев.

Надпреварата ще се организира от 1 до 5 октомври, а България трябваше да взе участие с двама състезатели - Йордан Александров и Дейвид Хъдълстоун. "Трябваше да пътуваме, само че в последна сметка се отказахме. И двамата имат леки здравословни проблеми, само че са в доста добра форма и не престават подготовка за Европейското състезание ", сподели Дунев.

През октомври БФГимнастика провежда три държавни шампионати, които бяха отсрочени поради пандемията от ковид. От 1 до 4 октомври във Варна ще се състои държавно лично-отборно състезание за Купа "България " за по-малките възрастови групи, от 16 до 18 октомври в Пловдив е държавното лично-отборно състезание за Купа "България " за мъже и дами, а от 26 октомври в "Арена Армеец " ще се организира държавното лично-отборно състезание за мъже и дами.

Европейските шампионати по спортна гимнастика са в Баку (Азербайджан) - от 9 до 13 декември за юноши и мъже и от 17 до 20 декември за девойки и дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР