България отбелязва Националния празник Трети мартНа площад "Народно събрание" в

...
България отбелязва Националния празник Трети мартНа площад "Народно събрание" в
Коментари Харесай

Румен Радев: Никоя памет не означава да бъде хвърлена на политическите бесове

България отбелязва Националния празник Трети март

На площад "Народно заседание " в София се организира тържествена заря-проверка.

Президентът одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска. В церемонията взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

"За нас, българите, сегашната братоубийствена война е изключително мъчителна. Затова първият ми апел през днешния ден е да не допуснем ожесточението, което опустошава земите на север, в Украйна, да се всели и в нашите сърца, да влезе в нашия дом ".

Това сподели президентът Румен Радев в формалната си тирада преди тържествена заря-проверка във връзка Трети март в София.

"Скъпи съотечественици, тази година означаваме националния си празник, когато Родината ни приема бежанци, а войната бушува покрай нас. Воюват синовете на два приятелски народа, чиито предци са положили кости на нашата земя, сражавайки се един до друг за свободата ни като воини от армията на цар Александър II, съкрушила Османската империя.

За нас, българите, сегашната братоубийствена война е изключително мъчителна. Затова първият ми апел през днешния ден е да не допуснем ожесточението, което опустошава земите на север, в Украйна, да се всели и в нашите сърца, да влезе в нашия дом.

Надигнаха се гласове да не означаваме днешния празник. Но таман разривът с паметта и проверките на историята са причина за доста нещастия. Не!

Вечна популярност на хилядите знайни и безименни герои, отдали живота си за свободата и независимостта на Отечеството!

Да живее България! ", сподели той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР