България От 0,5 до 500 лв. за членство в ГЕРБ,

...
България От 0,5 до 500 лв. за членство в ГЕРБ,
Коментари Харесай

От 0,5 до 500 лв. за членство в ГЕРБ, 1000 лв. за БСП

България От 0,5 до 500 лева за участие в ГЕРБ, 1000 лева за Българска социалистическа партия Финансирането на партиите от бизнеса няма да значи, че няма да има правила, счита Атанасова  Виолета Русенова 25 юли 2019, 12:57 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Протести за и срещу Гешев, замеряха Висш съдебен съвет с яйца
Протести за и срещу Гешев, замеряха Висш съдебен съвет с яйца
 От 0,5 до 500 лева за участие в ГЕРБ, 1000 лева за Българска социалистическа партия
От 0,5 до 500 лева за участие в ГЕРБ, 1000 лева за Българска социалистическа партия
 След гибелта на дете - има ли лекарска неточност
След гибелта на дете - има ли лекарска неточност
 Акция в Добрич, арестуван е предприемача, очевидец по
Акция в Добрич, арестуван е предприемача, очевидец по " Суджукгейт "
 Ще подмятат ли файлове в компютрите на
Ще подмятат ли файлове в компютрите на " TAD "
 Еврокомисар: България може да загуби свиневъдството си
Еврокомисар: България може да загуби свиневъдството си
 Радев: Не може договорката за F-16 да става за сметка на българите
Радев: Не може договорката за F-16 да става за сметка на българите
 Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии
Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии

"От предишния ден имаме решение за нарастване на членския импорт. Размерът му ще е симетричен. Най-високият подобен е за евродепутатите и той е 500 лв. на месец. Народните представители, министри, регионални шефове и кметове по 100 лв. на месец. Работещите членове на ГЕРБ по 3 лв. на месец, а студенти и пенсионери по 0,50 лв. на месец ", изясни националният представител от упраляващата партия Десислава Атанасова пред „ Здравей, България” по NOVA. Тя е безапелационна, че Народното събрание не може да се опълчи на волята на хората. Вчера окнчателно бе отхвърлено ветото на президента партиие да могт да се финансират от бизнеса.

1000 лева заплащат всеки месец евродепутатите на Българска социалистическа партия. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Явор Гечев. Депутатите заплащат по 250 лева

"Най-страшното е, че сега всяка компания или физическо лице може да си напазарува партия от парламента”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев. По думите му тези хора, които финансират тези организации ще дефинират кой ще влиза в листите, ще дефинират и политиките им, което ще рече, че те ще диктуват дневния ред на Народното събрание.

Десислава Атанасова от ГЕРБ обаче не беше на това мнение. „ При всеки донор, първо би трябвало да бъде разказани правилно цената на дарението и произхода на средствата”, разяснява тя.

"В Европа от членския импорт няма по какъв начин да се покриват повече от 2-3 %, най-много 5 от разноските на партиите. Никъде в света от членския импорт не могат да се покрият всички разноски. С това предложение на ГЕРБ, България става неповторима страна в Европейския съюз, в която партиите се финансират единствено от членски импорт и от компании - дано обществото реши дали това е в плюс или минус ", сподели той.

Той уточни, че от 25 години насам наклонността в Европа е безапелационна - над 90 % от средствата идват от бюджетни субсидии- за 26 страни членки от Европейски Съюз. По думите му единствено в Холандия и Германия половината от средствата са от бюджета, половината - от частни компании. "Всяка компания или физическо лице сега може да си напазарува партия. Партиите са на пазара както продажба на обувки ", разяснява още професор Гечев. Той акцентира, че хората, които ще финансират партиите, ще дефинират политиките на партиите.

Двамата разясниха и тематиката за утвърждението на контракта за покупката на изтребителите F-16. Според Гечев няма гаранция какво ще получи страната ни след 4 години при заплащане вкупом за договорката.

Атанасова пък съобщи, че договорът е засекретен. "Ние сме на стадий, в който има междудържавни подписани съглашения и контракти, които са утвърдени посредством ратификация от националното заседание ", изясни тя.

"Ние плащаме вкупом и вероятно ще получим стоката след 4 години. Конкурентите на американските производители от Западна Европа предлагаха 5-годишно разсрочено заплащане, с 5 равни вноски. Какви са гаранциите на българската страна за тази голяма сума, без Данък добавена стойност - 2 милиарда и триста милиона лв. ". Той цитира контракта, в който се споделя, че купувачът се задължава да заплати на държавното управление на Съединени американски щати общата стойност на изделията, даже в случай че цената надвишава прогнозните суми и държавното управление на Съединени американски щати не обезпечава и не дава гаранция за което и да е от изделията, продадени по силата на съглашението. Проф. Гечев разяснява, че Съединени американски щати могат да усилят цената с 10 % без предизвестие и над 10 % с предизвестие. "Ние плащаме колосална сума ", заключи Гечев.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР