България остава страната в ЕС, чието население има най-силно усещане

...
България остава страната в ЕС, чието население има най-силно усещане
Коментари Харесай

България се нареди до Бенин и Буркина Фасо, продължава да е и най-корумпираната страна в ЕС

България остава страната в Европейски Съюз, чието население има най-силно чувство за всеобща корупция - това показва годишният отчет на " Трансперънси интернешънъл " (Transparency International) за миналата 2021 година. Той беше оповестен през днешния ден, 25 януари 2022. България даже утежнява позицията си в световната ранглиста - с две места по отношение на миналата година. От общо 180 страни тя е на 78 място. На прилежащите позиции са страни като Бенин, Буркина Фасо и Бахрейн. От членките на Европейски Съюз с непосредствен резултат са Румъния (66 място) и Унгария (73 място).

Усещане за корупция - от 0 до 100

В Индекса за усещане на корупцията България е с 42 единици от оптимални 100. Този годишен показател е най-известният корупционен знак в света. Той класира 180 страни и области съгласно чувството за корупция в политиката и администрацията със стойности от 0 (високо чувство за корупция) до 100 (никакво чувство на корупция).

Водещи в това отношение, т.е. с най-ниско чувство за корупция, са скандинавските страни. Финландия и Дания си поделят първото място (88), Норвегия (85) и Швеция (85) също са много напред в класацията. На най-лошите позиции са страни като Сирия и Сомалия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР