България остава на 111-о място по медийна свобода в света

...
България остава на 111-о място по медийна свобода в света
Коментари Харесай

България остава на 111-о място по медийна свобода

България остава на 111-о място по медийна независимост в света в годишния отчет на интернационалната неправителствена организация " Репортери без граници ". Така страната продължава да е на последно място в Европейски Съюз и на дъното в Европа.

" Въпреки усилването на интернационалния напън, медийната независимост в България не се усъвършенства през 2019 година ", показва “Репортери без граници.

Сред образците е опитът на управлението на БНР да смъкна от ефир дългогодишната водеща и правосъден кореспондент Силвия Великова. Посочено е и това, че през последната година доста публицисти си потеглиха от Нова телевизия. Изрично са посочени проверяващите публицисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова.

" След назначението на новия общоприет шеф публицистичната политика на Българска национална телевизия се промени от неутрална към проправителствена ", написа в отчета за България.

Както и в предишни години, внимание е обърнато и на депутата от Движение за права и свободи и медиен магнат Делян Пееввски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР