България няма планове да разполага военноморски бази на НАТО на

...
България няма планове да разполага военноморски бази на НАТО на
Коментари Харесай

Каракачанов пред ТАСС: България няма планове да разполага военноморски бази на НАТО на своя територия

България няма проекти да разполага военноморски бази на НАТО на своя територия, споделя българският вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов в изявление за ТАСС.

"Информация за допустимо разполагане на територията на страната на нови бази на НАТО се популяризират от уеб сайтове, които се специализират във подправени вести. Към нас с сходни оферти - да се откриват спомагателни бази на НАТО и да се вкарват задгранични кораби в Черно море - никой не се е обръщал, - отбелязва Каракачанов. - Смятам, че сходни вести са част от хибридната война, която се води в света в този момент. Никой не е желал от България да даде свои черноморски военноморски бази на НАТО или на Съединени американски щати. "

"България е предан сътрудник на НАТО. Но България, министър председателят Бойко Борисов и цялото държавно управление водят политика в полза на търсенето на взаимни отстъпки, на договаряния, а не на нагнетяване на напрежение ", акцентира вицепремиерът. Според него НАТО и Европейският съюз би трябвало да търсят допирни точки с Русия, тъй като борбата няма да докара до нищо.

"Сътрудничество сред НАТО и Русия наложително би трябвало да има. Но събитията от 2014 година, обстановката към Украйна и Крим - не желая да прецизирам, кой освен това е прав, кой е отговорен, да върша комплициран политически разбор - започнаха да пречат на това съдействие. Обаче аз и в този момент съм уверен, че проблемите би трябвало да се вземат решение на масата на договарянията, на основата на съдействие, тъй като посредством борба няма да можем да реализираме нищо положително ", акцентира Каракачанов, представен от ТАСС.

Вицепремиерът показва също, че пред цивилизования християнски свят стоят доста по-сериозни проблеми и провокации, заради което всички страни би трябвало да намират общ език, като заобикалят непотребна борба.

"Убеден съм, че сред Европа и Русия, сред НАТО и Русия е належащо да се търсят опорни точки и път към спокойно решение на проблемите. От борба печелят трети страни, в частност радикалният ислям ", прибавя Каракачанов.

"Преговорите и търсенето на решения на противоречивите въпроси са по-добър вид за развиване на събитията. Казвам това като представител на България - страна, която няма нападателни планове и не води нападателна политика ", заключава той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР