България няма да забрави подкрепата, която Гърция даде по пътя

...
България няма да забрави подкрепата, която Гърция даде по пътя
Коментари Харесай

Захариева: България няма да забрави подкрепата на Гърция по пътя към Европейския съюз

България няма да не помни поддръжката, която Гърция даде по пътя на нашето присъединение към Европейския съюз. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след срещата с гръцкия си сътрудник Николаос Дендиас.

,,През 2003 година, когато в Солун беше проведена първата среща от нашите гръцки другари на страните от Балканите, което даде подтик и оказа помощ на България да бъде член на Европейския съюз от 2007 година Сега и ние дружно с Вас желаеме да помогнем на нашите съседи и другари на страните от Западните Балкани за това са станат членове в Европейския съюз тогава, когато са подготвени ", добави Захариева.

Тя разяснява, че през 2020 година се означават 140 години двустранни връзки на двете страните.

,,Искам да употребявам тази годишнина, с цел да създадем дни на Гърция в България и се надявам и на България в Гърция, както и да организираме междуправителствено съвещание ", изясни още външният министър.

,,Търговията пораства всяка година, за предходната година имаме 3,3 милиарда стокообмен евро, само че несъмнено, постоянно може и повече. Гръцките туристи са на второ място по брой туристи в България. И също по този начин българските туристи всяка година се усилват в Гърция ", добави Захариева.

,,Обсъждаме, несъмнено, и енергетиката, извънредно значимият план за газовата индустрия на България и Гърция. Близките връзки, координацията ще продължи и се надявам да се ускори още повече ", уточни още вицепремиерът Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР