България няма да приеме еврото на 1 януари 2024 г.,

...
България няма да приеме еврото на 1 януари 2024 г.,
Коментари Харесай

Росица Велкова: Приемането на еврото се отлага за януари 2025 г.

България няма да одобри еврото на 1 януари 2024 година, а за януари 2025-та, изясни финансовият министър Росица Велкова.

На 6 декември 2022 година в Брюксел се подписа меморандумът за започване на производството на евро монетите. Изготвена бе информационната тактика. Изготви се идея за Закона за еврото. Изготвено бе и национално представително изследване за публичните настройки. Бяха създадени и плановете на закони, които са във връзка с уговорките на България в присъединението на страната към Валутния механизъм 2. Проведени са редица срещи с посланици на страните членки на Еврозоната в България.

На 13 февруари 2023 година нямаше чуване в Еврогрупа, защото европейските ни сътрудници смятат, че имаме закъснение в законодателната част, обвързвана с приемане на нужните законопроекти. Това са измененията в Кодекса за обезпечаване, Закон за ограниченията против изпирането на парите. Двата законопроекта са импортирани в Народно събрание на 12 декември 2022 година Както и измененията в Търговския закон в региона на несъстоятелността. Той е импортиран на 24 октомври 2022 година

България ще подаде конвергентен отчет сега, в който осъществим уговорките и бъдат признати законопроектите, които служебното държавно управление още веднъж ще внесе в новото Народно събрание, и да се одобряват нужните промени в Закона за Българска народна банка.

България би трябвало да одобри 4 законопроекта и би трябвало да реализира и критерия за инфлацията. "

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР