България няма да дарява, но ще продължава да продава оръжия

...
България няма да дарява, но ще продължава да продава оръжия
Коментари Харесай

Бивш министър на отбраната: България няма да дарява, но ще продължава да продава оръжия за Украйна

България няма да подарява, само че ще продължава да продава оръжия за Украйна. Това съобщи в студиото на " Тази събота “ някогашният министър на защитата. 

" Ако би трябвало да създадем още един прочит на визитата на българската делегация, отпред с министър-председателя в Украйна, можем да кажем, че той по-скоро е търсил помощ, в сравнение с да предлага “, добави той.

По думите му целият спор (б.р. за изпращане на военна помощ на Украйна) е бил ориентиран по-скоро към гласоподавателите в страната.

" Очевидно върви борба за гласоподаватели и при приемането на това решение всяка една от политическите обединения погази своите правила и авансово декларирани позиции “, зави Найденов.

Той добави, че не си показва по какъв начин бойна техника от Украйна ще бъде превозена до България, с цел да бъде ремонтирана.

Според Найденов също е нереалистично и Варна да се трансформира в зърнен хъб за превозване на селскостопанска продукция от Украйна.

" Що се отнася до непрекъснатите изказвания, че се въвличаме по някакъв метод във войната, дано да каже, че даже и да си вярваш, че си на страната на мира, апелът по-скоро би следвало да бъда насочен към Русия и съветския президент: " Г-н Путин, спрете войната и изтеглете войските от Украйна “. Какъв различен метод би могло да има за реализиране на спокойно решение “, съобщи някогашният министър на защитата. Според Найденов е изцяло допустимо Молдова да е идната страна, която да бъде нападната от Русия.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР