България не заслужава управление, което се основава на тежки безпринципни

...
България не заслужава управление, което се основава на тежки безпринципни
Коментари Харесай

Христо Иванов: ГЕРБ искат подкрепа, а се правят на неразбрал...

България не заслужава ръководство, което се основава на тежки безпринципни взаимни отстъпки, съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов пред bTV и прикани мандатоносителя ГЕРБ да стартира да чува целите на политическите сили, от които желаят поддръжка за съставянето на държавно управление. Той още веднъж удостовери, че “Демократична България ” няма да се откаже от промяната на прокуратурата и разграждането на българския корупционен модел като условия за предоставяне на поддръжка за сформиране на държавно управление.

“Не е задоволително да се правиш на угрижен без въобще да чуеш главните тематики на тези, които се правиш, че са ти доста значими. ГЕРБ се вършат на неразбрали за въпросите, които слагаме като изискване за предоставяне на поддръжка. Нека да ни чуят, както и останалите, които не желаят ГЕРБ просто да се върне на бял кон, и да намерят своя път към истината ”, съобщи Иванов в предаването “120 минути ”.

Христо Иванов още веднъж напомни дейностите на ГЕРБ в предходното Народно заседание, когато саботираха всички опити за осъществяване на правосъдна промяна и за ограничение на безотчетността на основния прокурор. Тогава “Демократична България ” предложи значимите въпроси за измененията в конституцията да се водят в обособена комисия, която ГЕРБ също бойкотира. 

“Разбирам, че ГЕРБ се пробват да ни трансферират отговорността, че не могат да получат поддръжка за своя мандат. Това беше изцяло предсказуемо, не мога да схвана за какво цяла година си затваряха очите. Няма да стане, когато не престават да бъдат главен бранител на корупционния модел. Така няма да могат да образуват ръководство ”, съобщи Иванов.

“Изведнъж в този момент започнаха да търсят разговор, откакто в предходния парламент в нито една точка не разрешиха да се ограничи безотговорността на основния прокурор. Те се бореха за всеки косъм на главата на основния прокурор все едно става въпрос за тяхното лично оцеляване ”, разяснява още съпредседателят на Демократична България.

Христо Иванов съобщи, че на България й е нужно постоянно държавно управление и устойчиво ръководство, само че не непременно. Според него изборите след няколко месеца са по-лош вид. Той също по този начин счита, че би трябвало да се спре с плашенето за пагубна зима, защото в идните сложни времена има позитивни вероятности.

Отново в такава посока Христо Иванов разяснява и тематиката за даването на остарялото руско въоръжение на Украйна, защото това отваря опция за бързо превъоръжаване на армията с съвременно натовско оръжие. 

“Технологията е идеология. Има поколения български военни, които са подготвени на тези технологии и президентът Румен Радев е представител на тази група. Но е време да обърнем страницата. Много страни от Източна Европа се освободиха от руското въоръжение и получиха ново натовско. Така ще решим въпроса със забавената безконтролно с десетилетия рационализация на армията ”, сподели той.

“Второто значимо нещо е ясно да се заявим къде стоим във връзка с Русия и войната в Украйна. Когато Путин насочва предизвикателство на интернационалния ред в Източна Европа, щраусовата позиция на извъртане, показано като някакъв неутралитет, ни отслабва и ни прави най-слабото звено във веригата. Най-слабото звено е това, което предстои на офанзива. Трябва да разберем, че НАТО сега е единствената гаранция за сигурността ни ”, добави Христо Иванов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР