България не пусна самолета на руския външен министър Сергей Лавров,

...
България не пусна самолета на руския външен министър Сергей Лавров,
Коментари Харесай

Захарова се скара на българите: Себични сте! Мислите си, че няма други народи освен вас

България не пусна самолета на съветския външен министър Сергей Лавров, защото той е в листата с лица, на които е неразрешено да влизат в Европейски Съюз.

Страните към Сърбия затвориха небето над самолета на съветския външен министър Сергей Лавров, затваряйки различен канал за връзка, сподели представителят на министерството Мария Захарова, наблягайки, че Москва не основава новата " желязна завеса ", а че Европа е тази, което заобикаля Русия.

„ Руската делегация трябваше да дойде в Белград за диалози. „ Държавите-членки на Европейския съюз и НАТО затвориха въздушното си пространство, затвориха различен канал за връзка “, сподели тя, наблягайки, че Русия няма желание да подвига „ желязната завеса “, само че че Европейският съюз го прави.

„ Железни пердета няма да има, в последна сметка от наша страна, не е нужно да се притеснявате. Европейски Съюз е този, който слага щит на Русия. Вашите грешки са, че сте твърде себични, че си мислите, че сте в центъра на света, че няма други нации в света освен вас. „ Вие нямате морално право да учите някого на каквото и да било “, сподели Захарова.

Ройтерс цитира Интерфакс в неделя вечерта, че визитата на Лавров в Сърбия е анулирано, откакто страните около Сърбия затвориха въздушното си пространство за неговия аероплан.

По-рано денем шефът на Рскосмос Дмитрий Рогозин непосредствено заплаши България Румъния и Черна гора с нуклеарна ракета Сармат, точно поради отхвърли на тези страни да пуснат във въздушното си пространство Лавров, тъй че да стигне до той близкия съдружник на Москва - сръбският президент Вучич, съобщи новините.бг.

С нота от 1-ви юни 2022 година Министерството на външните работи на Република България е отказало да даде дипломатическо позволение за осъществяване на съветски полети над българска територия с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров. Това оповестиха от Министерство на външните работи в своя позиция, изпратена до медиите.

От министерството обявиха, че решението е в сходство с европейските наказания, наложени против Русия. Считано от 25 февруари 2022г. Сергей Викторович Лавров е включен в листата с физически и юридически лица, обект на ограничаващи ограничения на Европейски Съюз, според Регламент 269/2014 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР