България не е разрешавала внос на болнични отпадъци нито от

...
България не е разрешавала внос на болнични отпадъци нито от
Коментари Харесай

МОСВ: Не сме разрешавали внос на болнични отпадъци

България не е разрешавала импорт на болнични боклуци нито от трети страни, нито от Европейски Съюз. Това настояват в известие до медиите от Министерсвото на околната среда и водите по отношение на изявления на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че министърът на околната среда и водите Нено Димов е дал с писмо информация за 734 хиляди тона боклуци за последните 5 год., импортирани от трети страни, в това число болнични, които най-вероятно ще бъдат изгорени.

От ведомството са безапелационни, че министърът не е предоставял такава информация. Тя била предоставена от министъра на финансите, в отговор на парламентарно запитване за импорт на редуцирано гориво, болнични боклуци и боклуци от фармацевтични производства в това число утайки и мицели от трети страни за интервала 01.08.2014 година до 28.08.2019 година

В него е маркирано, че предоставената информация за 734 хиляди тона боклуци за последните 5 год., импортирани от трети страни, влизат и артикули, които не са боклуци по смисъла на ЗУО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР