България най-после се е присъедини към европейското семейство на планиращите

...
България най-после се е присъедини към европейското семейство на планиращите
Коментари Харесай

Зам.-министър Бонева: България най-накрая започна да планира морското си пространство

„ България най-сетне се е причисли към европейското семейство на планиращите морското си пространство страни. “

Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева , която през днешния ден бе на посещаване в Бургас и взе участие в откриващия панел на форума „ Бургас Блу Съмит “ .

В събитието се дискутират благоприятни условия за продан на познания и експертни решения по основни въпроси на развиването на района с акцент върху морските дадености и капацитет

Пред участниците зам.-министър Бонева показа стратегиите на Министерство на регионалното развитие за интервала 2021 – 2027 година , в това число в Черноморския басейн.

„ Стратегическият документ извършва условията на Директива 2014/89/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 година за определяне на рамка за морско пространствено обмисляне и е основен за планирането на уравновесеното развиване на цялата българска акватория “.

Зам.-министър Бонева добави, че сега Министерство на регионалното развитие работи по актуализацията на проекта , макар провокациите на войната в Украйна.

Форум „ Бургас Блу Съмит “ продължава и на следващия ден в експозиционен и конгресен център „ Флора “, построен посредством самодейността JESSICA по линия на ръководената от Министерство на регионалното развитие Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР