България направи много, за да стане енергийно независима след руската

...
България направи много, за да стане енергийно независима след руската
Коментари Харесай

Мориц Зайлер: Очакваме следващите стъпки на кабинета по отношение на зелената енергия

България направи доста, с цел да стане енергийно самостоятелна след съветската експанзия против Украйна и откакто Русия отряза страната от доставките на газ. България в действителност свърши страхотна работа в тази област. Много сме любопитни какво ще предложи държавното управление на акад. Николай Денков и какви ще са идващите стъпки, когато става дума за зелена сила.


Това съобщи в изявление за БГНЕС Мориц Зайлер, началник на икономическия отдел на посолството на Германия в България.

Дипломатът уточни, че България има голяма хидроенергийна инфраструктура. „ Берлин се надява, че София е един от мощните ни сътрудници в опазването на климата. Много мощен сигнал в тази посока е, че тя кандидатства да бъде хазаин на COP 29. Това е удостоверение, че актуалното държавно управление желае да работи за опазването на климата “, сподели Зайлер.

По отношение на вятърната сила той напомни, че страните от района на Северно и Балтийско море имат огромни проекти за нейното развиване.

„ Увеличаването на вятърната сила е доста значимо за нас. По тази причина сме заинтригувани от капацитетът на Черно море също да бъде развъртян “, сподели той и означи, че този капацитет е огромен и би трябвало да притегли вложения.


Според него, с цел да се случи това би трябвало да се сътвори вярната капиталова среда:

„ Да стане по-лесно за фирмите в действителност да създадат тези големи вложения и да са сигурни, че ще получат достъп до мрежата, че могат да основават физически бизнес модели “.

Другият доста значим фактор е върховенството на закона. „ Търговете също са доста значими, с цел да могат фирмите просто да работят в надеждна среда и да се надяваме, че могат да употребяват опита, който към този момент са натрупали от Северно и Балтийско море, и да го разширят до Черно море “, сподели Зайлер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР