България на миналите избори каза край“ на 10-годишния авторитарен модел

...
България на миналите избори каза край“ на 10-годишния авторитарен модел
Коментари Харесай

БСП: България каза край на авторитарния модел

„ България на предишните избори сподели „ край “ на 10-годишния властнически модел на ръководство и сега се търсят балансите, с цел да бъде задоволена оптималната част от българите. “ Това съобщи лидерът на листата на Коалиция “БСП за България “ в Перник Стоян Мирчев пред радио “Фокус “.

По думите му всяко нещо, за което са негодували българските жители, в този момент се официализира, с помощта на някои министри от служебното държавно управление, а 46-ят парламент ще има задачата да направи по този начин, че страната да проработи в полза на хората, защото в последните 10 години това не се е случило.

В предаването „ Това е България “ социалистът уточни част от акцентите на Българска социалистическа партия: „ Здравеопазване, стопанска система и несъмнено обществената сфера – преизчисляване на пенсиите към 2017 година, което незабавно ще увеличи приходите на нашите пенсионери. Някои от ограниченията планувани в програмата на Българска социалистическа партия още от първия ден, в който се приложат, ще имат незабавен резултат. Други ще бъдат по-отдалечени във времето “, изясни лидерът на левицата за област Перник.

По отношение на главните проблеми в региона, където той е лидер на листа, Стоян Мирчев бе безапелационен, че Перник има главните проблеми, които има на всички места в България.

„ И опазването на здравето, и стопанската система също са в тежко положение. Около 20-30 хиляди перничани всяка заран пътуват до София, с цел да работят. Създаването на индустриална зона, възобновяване на железопътния превоз - са част от решенията за перничани. Защото това са хора на които, в случай че се основат съответните условия и работни места, ще си останат в родните си градове, а това ще задвижи стопанската система. Също Перник е доста значим район, поради идващата зелена договорка. Голяма част от производствата, в случай че не бъде приложена тя както би трябвало тук в България, ще бъдат ощетени техните работни места. Тоест ние би трябвало да се погрижим с изключение на да минем към стопанска система, която създава по-малко нездравословни излъчвания, тези хора да не останат без работа “, разяснява Стоян Мирчев.

Към част от проблемите социалистът добави и обезлесяването на гори. „ Ситуацията е страшна да вземем за пример в общини като Брезник. Просто българската гора изчезва. Знаем и за проблемите към язовир „ Студена “, към безводието, което ГЕРБ предизвикаха и които до ден-днешен на отговорните не им е потърсена отговорност за това, което се случи. Проблемите са редица и чакат своето скорошно позволение “, безапелационен бе Мирчев.

Той изрази вяра, че в идващия парламент с изключение на връщането на държавността, ще се върне и дебатът. Според него партиите би трябвало да намерят мощ за диалози между тях, общ език и разговор, както левицата е направила.

„ Българска социалистическа партия продължава да е единствената опция на досегашните ръководещи. Ние сме систематична партия, която постоянно е предвидима и изпълняваща своите обещания “, съобщи социалистът, който прикани за интензивност в изборния ден, тъй като единствено по този начин ще има по-справедлива и по-солидарна България.

Попитан за трендовете в страната Стоян Мирчев заключи, че България на предишните избори сподели „ край “ на 10-годишния властнически модел на ръководство и сега се търсят балансите, с цел да бъде задоволена оптималната част от българите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР