България може да увеличи производството на боеприпаси за снабдяване на

...
България може да увеличи производството на боеприпаси за снабдяване на
Коментари Харесай

Eврокомисар Тиери Бретон: България може да увеличи производството на боеприпаси за Украйна

България може да усили производството на муниции за доставяне на Украйна. Това съобщи еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон за изданието " Политико ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9842
„ България има добър капацитет да усили доста производството в период, който може да дава отговор на това, което търсим “, означи Бретон.

Еврокомисарят добави, че в този момент е належащо да се намерят фабрики, които са подготвени бързо да усилят производството, да бъдат избрани техните потребности и мощности, както и евентуалните проблеми във веригите за доставки.

Бретон посети три секретни индустриални площадки в България, една от тях на държавните " Вазовски машиностроителни фабрики " (ВМЗ), написа " Политико ".

Български компании " имат потенциал да усилят доставките за сегашните си клиенти, които са страни членки на Европейски Съюз. Държавите, които имат ресурси, могат да ги дадат на Украйна, и производителите ще могат да усилят своето произвеждане, с цел да попълнят тези ресурси. За мен беше доста значимо да имам тази гаранция, добави еврокомисарят за вътрешния пазар.

Бретон ще посети по-късно Словакия, Чехия, Полша, Франция и Румъния като част от своята " обиколка по въпросите на защитата " на страни, които разполагат с капацитета да усилят размера на производството на муниции, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР