България може да реши проблемите си с помощта на инструментариума

...
България може да реши проблемите си с помощта на инструментариума
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Политическите фигури не могат да бъдат експерти, защото преговорите, които ще се водят, ще бъдат политически

България може да реши проблемите си благодарение на инструментариума на Европейски Съюз и на НАТО, т.е. посредством основаването на евроатлантическо болшинство в Народното събрание. Това сподели за предаването „ Тази неделя " Надежда Нейнски, някогашен външен министър и някогашен дипломат в Турция.

Евроатлантическото болшинство е единственото, което ще реши казуса с промяната в правосъдната власт, проблемите за асимилиране на средствата по Плана за възобновяване и развиване и ще даде опция България да влезе в „ Шенген " и в еврозоната, счита тя.

„ Няма друго болшинство, което да е в положение да реши проблемите на България. Говори се за хартиено болшинство и за разнообразни обединения. Всеки си играе с тази тематика, като част от метода по който вижда натиска върху другия си сътрудник. Но би трябвало да е безпределно ясно на всички, че България може да си реши проблемите единствено като употребява инструментариума на Европейски Съюз и на НАТО ", акцентира Надежда Нейнски.

Трудно може да се приказва за коалиция сред партиите в Народно събрание, само че по думите й е допустимо образуване на болшинство по цели и стратегии сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „ Очевидно няма по какъв начин да се създадат партийни държавни управления - това е повече от явно. Нито едната нито другата политическа мощ ще поддържа партийно държавно управление на друга. Нито едната, нито другата политическа мощ може да разчита на поддръжка в Народното събрание за своите цели. Ако те са в положение да стигнат до някаква обща част, тогава остава да се намерят политическите фигури, които да изпълнят тази стратегия ", съобщи Нейнски.

Те не могат да бъдат специалисти, би трябвало да бъдат политически лица, тъй като договарянията, които ще се водят, ще бъдат политически, акцентира тя.

Надежда Нейнски разяснява, че най-важното по проблема с гърмежа против основния прокурор е да се стигне до истината и прикани обществото да е внимателно. По думите й българите се усещат комплицирани от лансирането на другите версии. „ Смятам, че всичко, което се случва сега, е в ущърб на доверието в институциите и държавността - не може една институция, да споделя, че е подведена от друга институция ", сподели тя.

„ Взривът против основния прокурор, каквото и да се открие за него, за мен е доста симптоматично, че евроатлантическите ни сътрудници желаят да наблюдават следствието на този проблем. Взрив, който и да го е направил и който и да го е поръчал, в една страна членка на Европейски Съюз и на НАТО, във всички случаи буди голямо безпокойствие, изключително когато той е ориентиран против основния прокурор ", изясни тя.

бТВ, „ Тази неделя "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР