България може да получи по-бързо 1 млн. дози от ваксината

...
България може да получи по-бързо 1 млн. дози от ваксината
Коментари Харесай

България може да получи по-скоро 1 млн. дози от ваксината на Pfizer/BioNTech

България може да получи по-бързо 1 млн. дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech от спомагателните 10 млн. дози, които се договарят на равнище Европейски Съюз с производителя. Това разгласи във вторник здравният министър Костадин Ангелов.

Днес завършва последната среща на равнище специалисти, където България взе участие и където се разискват разпределението на спомагателните количества 10 млн. ваксини, контрактувани от Европейска комисия. България от тези 10 млн. ваксини има готовността да получи 1 милион, сподели Ангелов.

“Ще се опитаме доставките, които са за четвъртото тримесечие, да ги изместим за второ тримесечие. Затова преговаряме на експертно равнище и министър председателят на високополитическо равнище, и сме напът да се осъществя ", добави още той.

България чака общо 3.9 млн. дози от имунизацията Pfizer/BioNTech до края на годината. Дали ще бъдат изтеглени периодите за приемане е от значително значение, защото сега страната ни чака по-големи количества от нея след средата на годината. Първоначално страната ни поръча едвам 1 млн. дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech, само че в следствие контракти още 2.9 млн. дози според контракта, който Европейска комисия подписа за удвояване на дозите от 300 на 600 млн.

В средата на март Европейската комисия и Pfizer/BioNTech реализираха съглашение за ускорено даване на 10 милиона дози през второто тримесечие на тази година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР