България категорично и убедено подкрепя европейския път на Черна гора,

...
България категорично и убедено подкрепя европейския път на Черна гора,
Коментари Харесай

Росен Желязков: Европейското бъдеще на Черна гора няма алтернатива

България изрично и уверено поддържа европейския път на Черна гора, съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков на среща с ръководителя на черногорския парламент Даниела Джурович. Председателят на Народното събрание на Черна гора е на двудневно посещаване в България по покана на ръководителя на Народното събрание.

Европейското бъдеще на Черна гора няма опция, уточни Росен Желязков. Той акцентира, че процесът на разширение на Европейски Съюз се е утвърдил като стабилизиращ фактор в района и мощен тласък за осъществяване на основни промени.

България поддържа страните от Западните Балкани по пътя им към Европейски Съюз, означи ръководителят на Народното събрание. Надеждността на процеса изисква сътрудниците от Западните Балкани също да съблюдават уговорките си, като извършват откритите критерии и условия на Европейски Съюз, уточни Росен Желязков. Защото единствено пълноправното участие и спазването на единни правила и условия подсигурява мирното развиване на всички страни и на Европейски Съюз като цяло, добави той.

Благодарим на България за нейната поддръжка и напъните, които поставя, страните от Западните Балкани час по-скоро да се причислят към Европейски Съюз, съобщи ръководителят на Народното събрание на Черна гора Даниела Джурович. Тя приветства позицията на страната ни, че всяка от страните кандидатки за участие би трябвало да бъде оценена съгласно осъществените промени и готовността й да се причисли към огромното европейско семейство.

Двустранните връзки сред България и Черна гора могат да бъдат образец за Балканите, акцентира ръководителят на Народното събрание. Росен Желязков уточни, че обичайно положителното съдействие, съхранено през годините, както и поредният прогрес на Черна гора в европейската интеграция, дават нови благоприятни условия за разширение на двустранните контакти в доста области.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР