България изпусна шанса да се утвърди еднолично на първото място

...
България изпусна шанса да се утвърди еднолично на първото място
Коментари Харесай

България отстъпи на Португалия след слабо второ полувреме

България изпусна шанса да се утвърди еднолично на първото място във краткотрайното класиране на групата си от предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025.

„ Лъвовете “ изгубиха от Португалия като посетител със 78:88 точки след едва второ полувреме. За 20 минути след почивката българите не съумяха да вкарат точките, които нанизаха единствено във втората четвърт.

Двубоят стартира с лек превес за „ трикольорите “ ни, само че в края на първата четвърт португалците изравниха резултата и даже се отдръпнаха с точка задатък в едноминутната пауза преди втората четвърт. В тази част българите се разиграха и нанизаха цели 32 точки, с цел да се отдръпват в съблекалнята с 8 точки задатък. Отлично до този миг играеше капитанът Чавдар Костов, който нямаше прекъсване и наниза 15 точки. Дейвид Кравиш пък се включи от пейката със 100% успеваемост при стрелбата, като сподели, че може да вкарва и тройки.

След почивката обаче домакините демонстрираха доста повече експанзия и двете етапи на играта и бързо стопиха изоставането си, с цел да стигнат и до двуцифрена преднина. Българите осъществиха общо 26 точки през второто полувреме и изгубиха срещата.

Костов приключи мача със 17 точки, Кравиш добави 14. С по 8 се регистрираха Павлин Иванов и Алекс Симеонов.

Така иберийците остават на върха с три победи, а за нашите пътят към непосредствено класиране за идната фаза на квалификациите минава през победа с над 10 точки в България през февруари.

Португалия остава отпред на класирането в група “F ”. В другия мач от групата Румъния победи доста мъчно Кипър като посетител с 65:69 и е с актив от победа и две загуби на третото място. Домакинът на ЕвроБаскет 2025 Кипър остава без победа.

Тази нощ българите летят за Кипър, където на 13 ноември в Никозия ще изиграят последния си мач за годината.

Единствено приключилият преди всичко в крайното класиране продължава напред към главната фаза на квалификациите, до момента в който останалите три тима ще играят спомагателни пресявки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР