"България изпълнява своя ангажимент по охрана на външните граници на

...
"България изпълнява своя ангажимент по охрана на външните граници на
Коментари Харесай

Цветанов: Добре охраняваме границите на ЕС


"България извършва своя ангажимент по защита на външните граници на Европейския съюз ", съобщи ръководителят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов, представен от БГНЕС. Той взе присъединяване в кръгла маса на тематика „ Управление на миграционната политика в подтекста на изборите за Европейски парламент “, чийто хазаин и българският парламент.

В изявлението си той означи, че тематиката за миграцията е измежду целите на Българското председателство на Съвета на Европа и регистрира като добър знак, че на кръглата маса участват посланиците на актуалното председателско трио – Австрия, Румъния, Финландия. „ Това демонстрира доста явен ангажимент на всички страни, които не престават да концентрират вниманието върху политиката, обвързвана с миграционния въпрос “, счита Цветанов.

Според него България добре извършва своя ангажимент по защита на външните граници на Европейския съюз, което се потвърждава с обезпеченото национално финансиране за построяването на възпиращото оборудване на българо-турската граница, само че страната ни прави оценка и целевата помощ от Европейска комисия в размер на 160 млн. евро. „ В рамките на тези три години ние успяхме да усвояваме тези средства, да надградим нашия потенциал “, регистрира Цветанов.

Той добави още, че положителният разговор на най-високо политическо равнище сред България и Турция дава опция на страната ни да регистрира съвсем нулев миграционен напън през последните две години.

„ Но имаме терзание, че с идването на по-топлите месеци метеорологичните условия ще разрешат усилване на миграционния поток, който към този момент се вижда като повишен в Гърция, с над 30%. Най-притеснителното е, че сега в Турция има към 200 хиляди афганистанци “, сподели още Цветанов и акцентира, че това прави задължението на югоизточната ни съседка още по-отговорен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР