България излиза на най-голямата сцена по мини футбол. След броени

...
България излиза на най-голямата сцена по мини футбол. След броени
Коментари Харесай

България излиза на световната сцена по мини футбол

България излиза на най-голямата сцена по мини футбол. След броени дни страната ни ще дебютира на международно състезание, което тази година ще се организира в Обединените арабски емирства.

„ Чак когато се върнахме на родна земя, осъзнахме, че бием Франция, бием Италия. Ние бяхме на една дузпа от край на европейско състезание “, сподели Тодор Малинов, капитан на националния тим по мини футбол.

Победите подсигуряваха и друго - квота за международното състезание. „ Ако кажа, че има футболист, който не се надява на това, ще излъжа “, уточни Малинов.
„ Сами си вдигнахме летвата. Сега, ние отиваме като трети, трети, само че и дебютанти “, заяви Николай Михов, треньор на националния тим по мини футбол.

Във вторник националите упражняваха за последно на българска земя преди планетарния шампионат. " Мисля, че ще стигнем до топ 8 на света ", сподели Веселин Филипов, национал по мини футбол.

Но не медалите и славата са главната цел пред тима, а популяризирането на мини футбола, който у нас към момента е със статут на аматьорски спорт. „ За да вдигнем равнището в един миг ще се наложи да стане професионален “, сподели Михов.

„ Ние не взимаме пари за това нещо. Аз не съм тук за пари! Ние сме тук за България! Това е “, уточни Тодор Малинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР