България излезе от сферата на влияние на СССР и Варшавския

...
България излезе от сферата на влияние на СССР и Варшавския
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Разузнавателната мрежа на Русия у нас трябва да се търси на високо ниво

" България излезе от сферата на въздействие на Съюз на съветските социалистически републики и Варшавския контракт, оттова нататък радикално се обърнаха връзките сред двете страни ". Това показа Цветлин Йовчев, някогашен министър на вътрешните работи и някогашен ръководител на ДАНС за предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Нова телевизия.

По думите му агентурата е била постоянно тук и в никакъв случай не е излизала, само че от контролируема за Русия конюнктура, нещата са се трансформирали.

" В Разузнаването се трансформират както цели и задания, по този начин и жанр и способи на работа. Изключително мъчно е да се реализира откриване на шпиони ", изясни Йовчев.

Той вижда в новоразкритата група от шпиони в интерес на Русия самоинициативност и самопредлагане за смешни суми. А равнището им на оперативна подготовка и деяние дефинира като ниско.

" Това надалеч не е разследващата мрежа на Русия, би трябвало да се търси на високо равнище, където в действителност има достъп до сензитивна информация. Не е нужен вербуван министър, а водачи на публично мнение и медиен канал, с цел да се съобщи известието ", разяснява гостът.

Според него дейностите на Службите могат да се сведат и до оперативна игра за превербуване или подаване на подправена информация.

Мнението му за Македония е, че е на път да попадне в съветски капан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР