България излъчи четирима финалисти до момента на Европейското първенство по

...
България излъчи четирима финалисти до момента на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Четири финала за българските състезатели до момента на Европейското по кикбокс в Турция

България излъчи четирима финалисти досега на Европейското състезание по кикбокс за мъже и дами, което се организира в турския курорт Анталия.

За купите в своите стилове и категории ще спорят представителите на татами Кристина Николова, Кирил Илиев и Борислав Радулов, а на кръг за златото ще се бори Христо Калайджиев.

В жанр пойнт файтинг категория до 57 кг международният първенец Борислав Радулов победи на полуфинал испанеца Ясин Кабил с 10 точки разлика и продължава напред. За европейската купа Радулов ще излезе на татамито против унгареца Патрик Целовски.

При дамите капитанът на националния тим в леките стилове Кристина Николова също е на край в категория до 50 кг в жанр киклайт контакт. За златото Николова ще спори с туркинята Дуйгу Туран.

Българката се състезава и в жанр кайт контакт в същата категория, където стигна до фаза полуфинал и чака словенката Тира Барада.

На кръг в жанр лоу кик категория до 86 кг Христо Калайджиев победи на полуфинал Филип Секулович от Черна Гора и отива на край, където ще спори с Бобан Илиоски от Република Северна Македония.

Александър Рибников стана притежател на бронзов орден в категория до 67 кг жанр лоу кик, откакто завоюва по точки полуфиналната си среща. 19-годишният Рибников се показа извънредно добре, откакто от тази година играе при мъжете и съумя да стане държавен първенец и трети в Европа.

От останалите национали четирима не престават на полуфиналите след победи през днешния ден. Илия Ненов ще спори със сърбина Милош Дакович, а при дамите Александра Димитрова в четвъртък излиза против норвежката Шарлоте Берг в жанр фул контакт категория 52 кг. В двата стила киклайт контакт и лайт контакт на полуфинал продължава Кирил Илиев в категория до 57 кг. При 79-килограмовите на татами жанр киклайт контакт Иван Кръстанов се класира за полуфинала, където чака противника Каан Ток от Турция.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР