България иска от Брюксел повече средства за земеделие. Тази подкрепа

...
България иска от Брюксел повече средства за земеделие. Тази подкрепа
Коментари Харесай

България иска от Брюксел повече средства за земеделие

България желае от Брюксел повече средства за земеделие. Тази поддръжка може да бъде регламентирана при приемането на бюджета на Общата селскостопанска политика 2021-2027 г.

Земеделския министър Десислава Танева се срещна в понеделник с френския си сътрудник Дидие Гийом в границите на неофициалното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по земеделие в град Хелзинки. Танева съобщи, че за България най- значимата тематика е бюджетът по обвързаната поддръжка в Реформата на Общата селскостопанска политика 2021-2027 година Страната ни упорства за обезпечаването на съответни равнища на обвързана поддръжка.,,За да запазим актуалната поддръжка към фермерите би трябвало да се даде опция на страните да ползват схемата на равнища от 18%+2% за протеинови култури, при изискване, че няма да може да продължим преходната национална помощ, както планува предлагането на Европейска комисия ”, уточни българският министър.

Десислава Танева срещна френския си сътрудник с разбор на Института по земеделска стопанска система за използването на обвързаната поддръжка в интервала 2015-2019 година,,Той демонстрира, че нямаме деформиране през последните 5 година и поддръжката е ориентирана към дребните и междинни аграрни стопани ”, означи Танева. Тя посочи, че България и Франция постоянно имат единодушие по значимите тематики.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР