България имаше нужда от широка лява коалиция. Това е и

...
България имаше нужда от широка лява коалиция. Това е и
Коментари Харесай

Димитър Данчев: Някои искат да участват в изборите, само ако са на избираеми места

" България имаше потребност от необятна лява коалиция. Това е и наклонността в редица европейски страни. В коронавирус рецесията не престават да се усилват неравенствата, продължава да пораства броят на хората, които живеят на прага на бедността. Левите политики не престават да бъдат преобладаващи. Те ще имат все по-голяма роля в обществото ни и българската политика ", съобщи Димитър Данчев от Българска социалистическа партия в ефира на " Денят ON AIR ".

Той означи, че доста пъти са се чували рецензии, че има подозрения в качествата на Българска социалистическа партия да ръководи страната, поради вътрешните несъгласия.

" За да прекратим тези рецензии, и водени от разбирането, че България има потребност от такава лява коалиция, потърсихме обединяването ", акцентира Данчев.

Политикът е безапелационен, че на Българска социалистическа партия ѝ приляга да бъде създател на една сходна съвременна лява коалиция, както и че те са били тези, които са поканили по-малките партии.

" Не бива да считаме, че с определянето на водачите на листите и затварянето на листите с претендентите в границите на идната седмица, ще завърши и процесът на сключване на партньорски съглашения с други партии. Продължаваме да търсим сътрудници, с които да разтеглим нашето въздействие ", осведоми Данчев.

Той добави, че постоянно когато става въпрос за редене на листи, има напрежение.

" Огромната част от членовете на партията, работят и са работили за Българска социалистическа партия без да проявят някакви искания дали ще бъдат на водещи места в листите ", съобщи Данчев пред Bulgaria ON AIR.

Относно реакцията на пловдивските социалисти, той сподели, че е явно желанието на някои хора да вземат участие в изборите, единствено в случай че са на избираеми места или в случай че са водачи на листите. Той е безапелационен, че това не подхожда на един същински социалист.

Дали да чакаме лидерски оставки, в случай, че Българска социалистическа партия е още веднъж на трето място, Данчев добави, че ще стане ясно след изборите.

" И преди, и след избори ще има хора, които ще напущат Българска социалистическа партия. Със сигурност обаче това не е всеобщ развой. Ако има такива случаи, то те са единични ", посочи политикът.

Относно това, че Българска социалистическа партия не съумя да притегли Татяна Дончева, Данчев съобщи, че са били поискани неща, които е невероятно да се случат.

" Българска социалистическа партия сподели напълно ясно, че желае да притегли Татяна Дончева в необятната лява коалиция, която целим да реализираме за изборите. За страдание, коалирането е комплициран развой. Условията, които сложи Дончева, бяха неприемливи за нас. Бяха поискани неща, които няма по какъв начин да се случат ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР