България има шанс, мафията току що загуби коалиционния си партньор.

...
България има шанс, мафията току що загуби коалиционния си партньор.
Коментари Харесай

Петков: Мафията загуби коалиционния си партньор


България има късмет, мафията одеве загуби съдружния си сътрудник. Това сподели министър председателят Кирил Петков на ексклузивен брифинг на „ Продължаваме промяната “.

Оказа се, че мафията беше направила една голяма неточност – те са вярвали, че държейки двама водачи и двама депутати, държат едни свободни хора - това, което през днешния ден се разбра е, че това е било неверна калкулация на мафията, добави той.

„ Когато си мислите, че координирате с един артист и той ви подсигурява някакво болшинство, това се оказва неустойчив метод на ръководство. Съжалявам, очевидно има смели хора. Ето, Радостин Василев сподели същинско водачество през днешния ден. Явно има смели хора, които могат да отстояват личните си позиции и да не могат да бъдат повлияни от никой. Но мафията това не го схваща, тъй като мафията не се ръководи по този начин “, сподели още Кирил Петков.

По време на брифинга стана ясно, че има закани към депутати от „ Продължаваме промяната “. Те ще бъдат охранявани. Кирил Петков съобщи, че има и информации за закани към депутатите, които оповестиха, че смъкват доверието си от Слави Трифонов. На тях също ще бъде назначена защита.

"Когато тръгнахме по площадите, ние обещахме нулева приемливост към корупцията. През последните няколко месеца непрестанно се опитвахме да стигнем до това заричане, само че Законът за Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) се бавеше шест месеца, Законът за правосъдната система и за нейната смяна се бавеше, Законът за европейския прокурор се бавеше и постоянно се бавеше от няколкото индивида от „ ИТН “, добави министър председателят.

"Днес стана ясно, че този вододел, за който говорихме, е тук – вододелът сред завзетата страна от мафията и България на свободните хора, на хората, които виждат едно положително бъдеще за децата си, България на тези, които разчитат, че страната ще работи за тях ", съобщи министър-председателят.

Той благодари за смелостта на спортния министър в оставка Радостин Василев и депутатите от Има Такъв Народ, които през днешния ден на конференция оповестиха, че напущат партията на Слави Трифонов. Това са петимата депутати Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков и Светлин Стоянов.

„ Днес аз видях в екрана едни в действителност смели хора, които знаят, че тяхната преданост не е към подмолния артист с неговите 20-годишни другари - Орлин Алексиев и компания, който се оправдаваше 20 пъти през вчерашния ден. Каза, че няма нищо общо с турската граница, превзетата турска граница, която сътрудника до мен сега върви с НСО, тъй като го заплашват. Само че по една случайност тяхното дърпане на министрите стана тъкмо тогава, когато тази граница беше изчистена и беше дадена назад на страната. Поздравявам ги, тези хора са в действителност смели ", означи Петков.

Той разясни, че те не са пристигнали в поддръжка на държавното управление.

"Те споделиха, че са срещу съществуващия модел на задкулисие, който те са видели в тяхната партия „ ИТН “. Аз разгадавам, че този вид водачество, този вид храброст ще бъде инфекциозен и в това Народно заседание ще имаме болшинство на хората, които споделят: „ Не на мафията “, сподели Петков.

Асен Василев добави, че не са стимулирали хората, които се отделиха от Има Такъв Народ.

„ Смятам, че това държавно управление би трябвало да организира борбата против мафията и, че конституционно тази борба зависи от задоволителна поддръжка в Народното събрание. Ако няма такава поддръжка, няма смисъл това държавно управление да го има. Трябва да отидем на избори и да убедим жителите, че борбата против мафията е основна и те да създадат по този начин, че хората, които се борят против мафията да имат задоволителна поддръжка “, добави финансовият министър.

По думите му най-важните са антикризисните закони, които би трябвало да минат:

"За мен е доста радостно, че в българския парламент към този момент има депутати, които са свободни да работят по този начин, както тяхната съвест им диктува, тъй като това страната да се ръководи от диванчета и фотьойлчета от хора, които нямат смелостта да влязат в тази постройка и да положат тази клетва е повода да сме в батака, в който сме. Ако не се събере такова болшинство, отиваме на избори и хората ще застанат ясно на личната си страна и ще санкционират мафията. Това мощно го имам вяра “, сподели още Асен Василев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР