България има огромна изгода да търгува и да има връзки

...
България има огромна изгода да търгува и да има връзки
Коментари Харесай

Сидеров: В политиката съм, за да вдигна стандарта на живот на българина

България има голяма полза да търгува и да има връзки с Иран. Не заради благосклонности и антипатии, а поради българския интерес. Това съобщи ръководителят на ПГ на "Обединени патриоти " и водач на "Атака " Волен Сидеров в утринния блок на Българска национална телевизия след визитата си в Техеран.

Той разяснява, че е имал срещи на високо равнище с първия вицепрезидент, министъра на петрола, министъра на стопанската система и финансите, ръководителя на комерсиалната камарата, депутати от иранския парламент. „ Всички те повтаряха: „ давайте да работим, да търгуваме, желаеме да увеличим оборота с България”. Той сега е 100-115 милиона евро, да стане 1-2 милиарда”.

По думите на Сидеров иранци имат потребност от всичко, което вършим – строителство, инфраструктура, артикули от селското стопанство. Това са съществени благоприятни условия за българския бизнес и разкриване на работни места.

„ Ние сме в политиката, с цел да подвигаме стандарта на живот на българина, да раздвижим стопанската система. Политиката на рестрикции, наказания не е работеща, тя не води до нищо добро”, безапелационен бе водачът на "Атака ".

Относно държавното управление решение да се предложи на Народно събрание вдигне мораториума върху построяването на АЕЦ „ Белене “, Сидеров сподели: „ Аз като водач на партия, която участваше в организирането на референдума за плана, постоянно съм подкрепял концепцията да бъде издигната Втора атомна централа и това е нужно на България, това ще бъде стратегически вярно. За страдание, загубихме години в разправии”. Според него би трябвало страната да има присъединяване, да не е чисто частен план.

За връзките в "Обединени патриоти " разяснява: „ Аз съм конструктор на тази коалиция. Смятам, че тя беше вярно решение, вярното решение е и да бъдем дружно на избори, без значение от разминаванията по избрани теми”.

На въпрос за поддръжката, която Каракачанов и Симеонов търсиха от Нинова за техни законопроекти, Сидеров бе безапелационен, че проектът за деяние по законодателна линия би трябвало да се разисква стратегически.

„ Не през днешния ден, дали да пушим, дали да не пушим, да дъвчем ли дъвка, да ядем ли захарен памук. Сега като се приказва за човешки пороци предлагам да се вкара вероучението в учебно заведение. Вероучението или Закон Божий, както се е казвал на времето, учи те кое е положително, кое е неприятно. Ако децата го учат от дребни, в случай че учат, че има Бог и че ти си негово творение, може би доста по-малко случаи ще има на експанзия, на зависимости.

За мен най-важното е да вдигнем приходите на хората. Ние дойдохме в тази коалиция с концепцията за 300 лв. минимална пенсия. Аз не съм в изпълнителната власт, не съм вицепремиер, само че да забележим по какъв начин да го направим”, отсече Сидеров.

Той е на мнение, че в случай че ще приказваме за сфери, които са печеливши, дано да ги обложим с налог 50%, само че да отиват целево за пенсии, за опазване на здравето.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР