България има 480 милиарда доказани запаси от природен газ, но

...
България има 480 милиарда доказани запаси от природен газ, но
Коментари Харесай

Красимир Манов: Имаме 480 млрд. запаси от природен газ, но и мораториум от 10-12 години от НС, за да не разработваме собствените си находища

България има 480 милиарда потвърдени ресурси от природен газ, само че в това време има и мораториум от 10-12 години, комплициран от Народното събрание, да не си създаваме личните залежи. А България годишно харчи сред 10 и 15 милиарда от парите на данъкоплатците за пазаруване на енергоресурси. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " енергийният специалист Красимир Манов.

" Многократно съм споменавал за " Нефтохим “ в Бургас. Всички други нации си гледат националния интерес, ние настойчиво гледаме национални интерес на други страни и не гледаме личния си народен интерес. Един образец ще дам: при тези цени на нефта, както неведнъж сме го говорили, цените на бензина и на дизела би трябвало да са с към 80 стотинки до 1 лев по-ниски, тъй като сортът " Урал “, от който главно се създават горивата в Бургас, е с 30 $ по-евтин от интернационалната цена – някъде към 40 $ на барел. Нищо не прави държавно управление, поредност държавно управление нищо не вършат. Какво да чакаме? Когато ние не си гледаме интереса, никой различен няма да се погрижи за нас ", обърна внимание Манов.

Енергийният специалист не чака новото държавно управление и по-коникретно енергийният министър да обърне внимание на проблемите, които са налице: " Поредният трети министър, който не е способен в региона, за която ще дава отговор. Иначе проблемите са страхотни ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР