България и Варна са за първи път домакини на едни

...
България и Варна са за първи път домакини на едни
Коментари Харесай

Варна е домакин на най-големите състезания по карате киокушин

България и Варна са за първи път домакини на едни от най-големите шампионати по карате киокушин в света.

От 7 до 9 декември в Двореца на културата и спорта ще се проведат 2-то Европейско състезание за мъже, дами и ветерани и 6-тото намерено Световно състезание за младежи и девойки. 750 състезатели от 32 страни ще премерят сили за медали и златни купи.

Русия се показва с най-вече участници- 116, България и Казахстан с по 82 -ма, а Япония с 52-ма. Двете шампионати се провеждат от Световния киокушин съюз с семейството на Българската карате киокушин федерация.

Специално във Варна дойде, с цел да даде старт на борбите, едно от най-големите имена от света на киокушин-Канчо Хацуо Рояма/9 дан/, възпитаник на основателя на този военен спорт Мас Ояма. Той уточни, че след неговата гибел преди 25 години в света са се появили доста дребни организации и едвам през 2011 са се обединили, което е вдигнало равнището на подготовка и надпревари в този най-хубав и мощен жанр.

В момента Русия е най-голямата мощ в този спорт. България има съществено място в организацията на надпревари в международно равнище.

Хацау Рояма уточни, че даже и в Япония не са предоставени такива условия, каквито във Варна и в хотела -домакин в курорта“Св.Св.Константин и Елена“, където са отседнали състезателите.Световното състезание за мъже и дами 2019 ще бъде в Казахстан, разгласи Сенсей Александър Пичкунов, общоприет секретар на Световния киокушин съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР