България и Саудитска Арабия подписаха меморандум, според който в следващите

...
България и Саудитска Арабия подписаха меморандум, според който в следващите
Коментари Харесай

Ще открием директна авиолиния със Саудитска Арабия и ще изнасяме агнешко месо

България и Саудитска Арабия подписаха меморандум, съгласно който в идващите шест месеца би трябвало да се изготви бизнесплан и съответни ограничения за основаване на взаимна Българо-Саудитска държавна компания. Един от съответните планове е построяването на цех за фураж край Шумен. Документът бе подписан от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и Халед ал Абуди, шеф на саудитската компания за вложения в земеделието и отглеждането на животни Salic.

Порожанов се срещна със саудитския си сътрудник Абдулрахман ал Фадли. Той акцентира интереса към българското месо, най-много агнешко. „ В България имах опцията да опитам вашето агнешко и то е отлично “, добави саудитският министър.

„ За да осъществяваме импорт на месо е доста значимо допустимо най-скоро да се открие директна авиолиния сред двете страни “, акцентира Румен Порожанов и изрази убеденост, че това ще стане допустимо най-скоро.

Ал Фадли съобщи още, че продуктите от рози и съдействие в региона на ветеринарната медицина също са обект на интерес от страна на Саудитска Арабия.

„ Знаем, че ветеринарната медицина и опазването на здравето на животните е на доста положително равнище в България, имаме потребност от продан на експерти “, изясни саудитският министър на земеделието, околната среда и водите. Министър Порожанов напомни, че саудитски екип към този момент е посетил Българската организация по сигурност на храните през юни. Той пое ангажимент съдействието да се развие на най-високо равнище.

Министрите Порожанов и Ал Фадли откриха едно от най-големите изложби за храна и аграрни артикули в Саудитска Арабия - Saudi Agro- food. Порожанов бе специфичен посетител на събитието, в което България взе участие за първи път. Страната ни се показва с щанд, ситуиран на повърхност от 90 кв. м, на който 9 български компании оферират млечни и месни артикули, минерални води, пакетиран ориз, козметични артикули от етерични масла, мед и консервирани зеленчуци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР