България и Русия ще задълбочат сътрудничеството си в областта на

...
България и Русия ще задълбочат сътрудничеството си в областта на
Коментари Харесай

България и Русия ще задълбочат сътрудничеството си в областта на спорта

България и Русия ще задълбочат съдействието си в региона на спорта. Това стана ясно по време на изказване пред медиите на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и на министъра на спорта на Руската федерация Павел Колобков. Двамата спортни министри организираха публична среща в Министерство на младежта и спорта, откакто по-рано разговаряха и с премиера Бойко Борисов.

Министър Кралев акцентира обичайно положителните българо-руски връзки в региона на спорта и съдействието сред спортисти, треньори и спортни академии. По думите му, ще бъде изчерпателен обменът на спортисти и съдействието сред учени. " Първата ни задача е Меморандумът за съдействие в региона на спорта сред България и Русия да бъде възобновен и обновен, с цел да продължим позитивната посока на съдействие сред двете страни ", разяснява Красен Кралев.

 Снимка 378590
Източник:

" Състезанията по художествена гимнастика и гребане в България се организират на извънредно високо равнище. Говорих с съветските тимове и всички те споделят, че с изключение на от високото равнище на надпреварите са впечатлени и от прелестната атмосфера в страната ", съобщи Павел Колобков пред българските медии. По думите му, тимът по художествена гимнастика на Русия постоянно се радва да застане пред българската всеотдайна аудитория. " Знаем, че за България художествената гимнастика е един от предпочитаните и значими спортове и за вас ", уточни Колобков.

Руският състезателен министър съобщи, че двете спортни министерства ще разширят съдействието си по въпросите, свързани с обучение, научни действия и организации на спортни шампионати. " Обсъждаме и въпроса за взаимна подготовка по седем типа спорт, които ни интересуват - като художествена гимнастика, битка и др ", акцентира Павел Колобков.

 Снимка 378591
Източник:

Колобков посочи, че за него е била доста значима срещата с министър-председателя. " За мен беше доста значимо точно през днешния ден да обсъдим въпроса за спортното съдействие с България и получихме цялостната поддръжка на премиера Бойко Борисов ", разяснява още съветският състезателен министър.

Министър Кралев подари на съветския министър картина, нарисувана от него, която Павел Колобков е харесал на фотография, както и почетен плакет от Министерство на младежта и спорта.

 Министър Кралев: Фантастична игра, бронзов орден и квота за Олимпийските игри! Браво, девойки!
Министър Кралев: Фантастична игра, бронзов орден и квота за Олимпийските игри! Браво, девойки!

Снощи ансамбълът ни по художествена гимнастика се показа по най-хубавия метод на Световното състезание
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР