България и Румъния ще могат да улавят с 32% повече

...
България и Румъния ще могат да улавят с 32% повече
Коментари Харесай

България и Румъния могат да улавят с 32% повече калкан в Черно море от 2018 г.

България и Румъния ще могат да улавят с 32% повече калкан в Черно море . Тази договореност бе реализирана по време на 41-та Генералната комисия по риболовство за Средиземно море (ГКРСМ) в Черна гора .

Обсъдени бяха оферти за приемане на решения за запазване, ръководство и надзор на основни морски ресурси в Средиземно и Черно море . Те са част от Препоръката за дълголетен проект за ръководство на риболова на калкан в Черно море, с която се дефинират ограничения за запазване на типа в Черно море и количествени ограничавания за улова му от страните в района ( България, Румъния, Турция, Русия, Украйна и Грузия ).

Квотата за улов на калкан на българските и румънските риболовни кораби е в размер на 86,4 тона годишно и се дефинира годишно с правилник на Съвета на Европейски Съюз .
През идната година България и Румъния ще имат право да реализират лов на риба на калкан общо в размер на 114 тона, което е с 32% повече по отношение на досегашното позволено количество .

 България резервира квотите си за калкан и цаца през 2017 година
България резервира квотите си за калкан и цаца през 2017 година

Отново записват и улова до 50 кг

По време на сесията бяха разисквани тематики за разпространение на развиването на устойчиви аквакултури в Средиземно и Черно море .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР