България и Румъния са подготвени много добре за Шенген. Няма

...
България и Румъния са подготвени много добре за Шенген. Няма
Коментари Харесай

Основна цел на еврокомисарката Йохансон – България и Румъния в Шенген до края на годината

България и Румъния са готови доста добре за Шенген. Няма да се откажа от моята цел, която е да се вземе решението за приемането на двете страни в Шенгенското пространство до края на годината, сподели еврокомисарката по вътрешен ред и сигурност Илва Йохансон.

„ Ще се възползвам от днешната опция, с цел да споделя нашите наблюдения за това какъв брой добре готови са България и Румъния да се причислят към шенгенското пространство “, акцентира тя.

Днес в Брюксел се организира среща на министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз, на която взе участие българският министър Калин Стоянов.

На съвещанието ще бъде показан периодически разбор за положението на Шенгенското пространство. Ще бъдат разисквани и методите за възстановяване на връщането на мигранти (отхвърлените претенденти за убежище), като ще бъдат прегледани освен съдействието с трети страни, само че и методите за възстановяване на националните вътрешни процедури за подсилване на връщането.

Министрите ще обсъдят също въздействието на събитията в Близкия изток и войната против Украйна върху вътрешната сигурност на Европейски Съюз.

Имаме огромна смяна в обстановката с Шенген през последните месеци и това е точно с помощта на държавното управление. Добрият резултат се съдържа в позитивната оценка на задачата, която е проверила защитата на границата през декември. След парламентарните избори в Нидерландия договарянията за Шенген стават по-трудни, само че това не значи, че не са вероятни. Това съобщи пред медии министър председателят Николай Денков на разкриване на високотехнологична постройка в София.

„ Благодарение на напъните на държавното управление пристигна задача, в която участваха и представители на Австрия и Нидерландия. Резултатът от тази задача е един извънредно позитивен отчет, което значи, че техните представители одобряват, че има позитивен прогрес. Днес и на следващия ден ще представим тази информация пред Съвета на министрите, с цел да е ясно, че напредъкът е налице “, сподели той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР