България и Румъния са европейски лидери по брой на смъртните

...
България и Румъния са европейски лидери по брой на смъртните
Коментари Харесай

България e европейски лидер по брой на смъртните случаи при пътни инциденти


България и Румъния са европейски водачи по брой на смъртните случаи при пътни произшествия в Европейски Съюз, Брюксел ще вкарва по-строги ограничения за придвижване по пътищата.

Европейската комисия възнамерява да откри по-строги стандарти за сигурност за новите коли. „ През май ще показва редица ограничения, които би трябвало да създадат придвижването по пътищата по-безопасно “, съобщи еврокомисарят по превоза Виолета Булк в изявление за немския вестник „ Ди Велт “.

При това не става дума за наложителното потребление в новите коли на разнообразни механически средства, по-конкретно, автоматизирани системи за изключително прекъсване и други Новите ограничения са създадени след разбор на новите статистически данни за жертвите по пътищата, които Европейска комисия показва през днешния ден.

Най-малко жертви в Швеция, най-вече - в България

През 2017 година броят на починалите при пътни повреди в Европейски Съюз е намалял с 2% до 25,3 хиляди души, което дава отговор на 49 починали на всеки един милион поданици. Въпреки леката позитивна наклонност, това като цяло са ужасяващи числа, означи Булк.

Целта на Брюксел е намаляването на броя на жертвите при пътни произшествия до 16 000 през 2020 година Това ще бъде на половина по-малко спрямо 2010 година „ Отчитайки новите данни, ще бъде доста мъчно постигането на тази цел “, уверена е еврокомисарката.

През предходната година в Германия са починали 3177 души. Спрямо броя на популацията това прави по 38 починали на всеки един милион поданици. Още по-нисък е индикаторът в Швеция - 25 жертви на един милион, Англия /27 жертви/, Холандия /31/ и Дания /32/. Най-висока е смъртността по пътищата на Румъния и България, надлежно 98 и 96 жертви на 1 милион души население. Най-много произшествия със смъртни случаи /55%/ стават на селските пътища, единствено 8% - на автомагистралите. Други 37% от смъртоносните произшествия стават в градовете. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР