България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно

...
България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно
Коментари Харесай

Борисов се срещна с управляващия Групата на Световната банка

България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно партньорство, което през днешния ден продължаваме да развиваме, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Управляващия и основен административен шеф на Групата на Световната банка Шаолин Янг. В рамките на диалога в Министерския съвет министър председателят Борисов посочи поддръжката на българското държавно управление за основаването на Център на Банката за споделени услуги в София.

Министър-председателят Борисов означи преимуществата, които открояват страната ни и я трансформират в привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка - стратегическото местонахождение, стабилната политическа и икономическа среда, съществуването на висококвалифицирана работна ръка, доста положителната инфраструктура.

Премиерът Борисов изрази убеденост, че установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има позитивно въздействие за българската стопанска система. По думите му това ще надгради капацитета в браншове с висока добавена стойност и ще обезпечи работни места за високотехнологични експерти. В допълнение, наличието на авторитетна организация в лицето на Световната банка в България ще издигне в допълнение престижа на страната ни пред интернационалната инвеститорска общественост като атрактивна дестинация за бизнес и вложения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР