България и Германия се надяват кризата в Австрия да намали

...
България и Германия се надяват кризата в Австрия да намали
Коментари Харесай

Захариева и Маас се надяват кризата в Австрия да отслаби гласа на популистите в ЕС

България и Германия се надяват рецесията в Австрия да понижи въздействието на популистите в Европейски Съюз . Това стана ясно на брифинг на външните министри на България и Германия Екатерина Захариева и Хайко Маас, който е най публична аудиенция у нас .

Германия е стратегически съдружник, значим търговски сътрудник за страната ни , както стана ясно от думите на първия ни посланик. 1/3 от огромните вложения в България са немски, акцентира Захариева. Около 5000 немски компании работят у нас .

Тази година означаваме максимален търговски продан сред двете страни. Екатерина Захариева благодари за поддръжката на Германия за развиването на Западните Балкани . Регионът към момента имал обаче доста проблеми .

Двамата министри са разговаряли и за обстановката в Близкия изток . Дипломатите са разискали връзките Европейски Съюз -Турция .

Захариева е удовлетворена, че имаме мощни културни връзки сред България и Германия. Немският бил и вторият най-изучаван език у нас. България е една от най-проевропейските страни , похвали ни Екатерина Захариева. Тя се опълчва на национализма и евроскептицизма. Външният ни министър се надява след абсурда в Австрия да се понижи въздействието на евроскептиците.

Министър Хайко Маас изрази усещането си, че в българската делегация всички говорели немски. От немска страна двама души знаели български език. Изборите са доста значими за Европейски Съюз , акцентира той.

По думите му общността би трябвало да даде отговор на значимите проблем. Маас желае в идващия Екологичен потенциал да има по-малко депутати, които да пречат на Европейски Съюз . Имаме потребност от мощна и суверенна Европа , счита външният министър на Германия. Европейски Съюз щял да е по-силен, в случай че приказва с един език, акцентира той. Страната ни е мощен сътрудник на Европейски Съюз , а България говорела със мощен проевропейски глас, по мнението на Хайко Маас. Страната ни била консултант за разрешаване на споровете в района, още повече, че познавала добре обичаите.

Инвестираме в българо-германските връзки, посочи външният министър. В Австрия се вижда нещо, което никой не си представял , съгласно Маас и напомни, че Германия е имала сериозно отношение към австрийската национална партия . За нас Австрия е значим сътрудник, акцентира обаче министърът. Искаме да имаме положителни връзки с Австрия, допълнени Маас. Не било успокояващо това, което се случва там. Германия ще работи с новото австрийско държавно управление , а Маас се надява тогава Австрия да приказва с проевропейски глас .

Той е обезпокоен от политиката на Доналд Тръмп за Иран . Според него напрежението се обтяга и може да се стигне до боен спор . Затова деескалацията на напрежението е най-важна. Трябвало да се откри политическо решение .

Германското държавно управление няма да се меси в решението на Фолксваген вероятно да влага у нас .
 Бойко Борисов се срещна с Хайко Маас
Бойко Борисов се срещна с Хайко Маас

Сред акцентите беше енергийната сигурност…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР