България Херо Мустафа: Нов етап на отношенията между България и

...
България Херо Мустафа: Нов етап на отношенията между България и
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Нов етап на отношенията между България и САЩ след срещата Борисов-Тръмп

България Херо Мустафа: Нов стадий на връзките сред България и Съединени американски щати след срещата Борисов-Тръмп В посолството ще пристигна нов консултант по правните въпроси 29 ноември 2019, 16:06  Херо Мустафа: Нов стадий на връзките сред България и Съединени американски щати след срещата Борисов-Тръмп
Херо Мустафа: Нов стадий на връзките сред България и Съединени американски щати след срещата Борисов-Тръмп
 Виртуалният ухажор твърди, че е получил единствено 15 000 лева
Виртуалният ухажор твърди, че е получил единствено 15 000 лева
 Няма да закриват интензивното поделение на Педиатрията
Няма да закриват интензивното поделение на Педиатрията
 Маринов: В „ Пирогов “ не е имало гърмеж, не е падала стена
Маринов: В „ Пирогов “ не е имало гърмеж, не е падала стена
 От партията на Слави: Няма такава хубава страна
От партията на Слави: Няма такава хубава страна
 Купуваш си самун, получаваш <a href=бонус – картон " >
Купуваш си самун, получаваш бонус – картон
 Пациент удря, души и наскърбява лекари и сестри
Пациент удря, души и наскърбява лекари и сестри
 Новите налози в София – с какъв брой ще нарастне животът
Новите налози в София – с какъв брой ще нарастне животът

тношенията сред България и Съединени американски щати доближават ново равнище, започвайки с историческата среща на президента Тръмп и министър-председателя Борисов, сподели посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа на обществена лекция пред Атлантическия клуб на тематика "Американско-българските връзки: Следващите 30 години ".

В какво Съединени американски щати ще поддържат България

Тя означи като значим резултат установяването на рамка за стратегическо партньорство, пътна карта за продължение на плодотворното съдействие в три съществени области на съвместен интерес - сигурност и защита, стопанска система, търговия и енергетика, усилване на демокрацията и върховенството на закона.

Посланик Мустафа акцентира, че България е благонадежден съдружник в НАТО на Балканите и напомни, че българските бойци са се борили взаимно с американските в Ирак и Афганистан и двете страни имат взаимни интервенции в Либия, в Косово.

Тя означи, че България подхваща стъпки да модернизира военните си сили.

Заедно вършим толкоз доста в защитата, уточни Херо Мустафа и заявява, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат напъните на България за защита и за обезпечаване на достъп до високоразвити американски технологии за защита.
 Днес се организира обществена тирада на американския дипломат Херо Мустафа пред Атлантическия клуб.
Гордея се с нашите здрави стопански връзки, разяснява още дипломат Мустафа.

Тя напомни, че Съединени американски щати са от шестте най-големи вложители в България.

В идващите месеци ще свържем български компании с американски, като ще се съсредоточим върху сигурност, опазване на здравето, технологии, осведоми тя.

Премиерът: Догодина полутечен газ от Съединени американски щати

Посланик Мустафа означи, че съдействието във връзка с енергетиката е било основна тематика на диалозите в Белия дом.

Тя заявява поддръжка за напъните на България за диверсификация на енергийните доставки, както и за присъединяване в интерконектора при Александруполис.

Посланик Мустафа означи, че, за разлика от "Турски поток ", където България е директна страна, интерконекторът дава обещание България да стане същински хъб и районен център за търговия на газ.

Ще осигурим екип от американски механически специалисти, които да прегледат нужните благоприятни условия и да се включат в разговор с българските ни сътрудници, добави посланикът.
 Днес се организира обществена тирада на американския дипломат Херо Мустафа пред Атлантическия клуб.
Посланик Мустафа подчертава и на тематиката за усилване на демокрацията и върховенството на закона.

В посолството ще пристигна нов консултант по правните въпроси и възнамерявам да работим както с държавното управление, по този начин и с жителите да засилим върховенството на закона и да се оправим с корупцията, уточни тя и акцентира значимостта на свободата на медиите и уважаването на малцинствата. Когато хората имат религия в своите институции, България ще доближи своя капацитет, уточни тя.

Посланикът сподели още, че Съединени американски щати са подготвени да окажат помощ в битката с кибер закононарушенията, с цел да се ускори защитата на България в региона на технологиите и нововъведенията. Искаме да подсигуряваме, че 5G мрежите ще бъдат построени с подобаващ надзор на сигурността, разяснява още тя.

В отговор на въпрос на шефа на Американската комерсиална камара Петър Иванов тя означи, че срещата сред Борисов и Тръмп е била среща, на която нашите взаимоотношения да се слагат на ново равнище. Тя изясни, че диалогът е траял по-дълго от плануваното поради значимите тематики, които е трябвало да се обсъдят и по тази причина не протоколът е имал водеща роля. Мустафа осведоми също, че многообразни компании се интересуват от вложения в България.

В началото на лекцията си дипломат Мустафа сподели на български език, че поради българския народ е оптимист за бъдещето на България и за връзките сред двете страни.



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР