България губи десетки милиони левове заради коронавируса всеки ден, потреблението

...
България губи десетки милиони левове заради коронавируса всеки ден, потреблението
Коментари Харесай

Борисов: България губи десетки милиони левове заради коронавируса


България губи десетки милиони левове поради ковид всеки ден, потреблението пада, при горивата сривът е 15%. Това съобщи по време на днешното държавно съвещание министър председателят Бойко Борисов.

До два месеца може да стартира тестване на разработвана към този момент 4 години от българска компания микормолекула за лекуване на ковид. Това оповестиха на днешното държавно съвещание от София тех парк.

Активен въглен, създаден от българска компания, ще се употребява при производството на защитни маски.

Всички учебни заведения в страната ще се дезинфектират. Министерството на здравеопазването ще закупи маски и ще ги раздава по институции. Предотвратен е опит за незаконно изнасяне на 7500 маски.

Театри и кина могат да бъдат отворени, като рекомендация ще бъде приложено да се продават билети през едно място, стана ясно при днешното съвещание на Министерския съвет.

130 млн евро ще желае България от Европейски Съюз за съоръжение на служителите на реда против възможна мигрантска вълна, стана ясно от днешното държавно съвещание. Това ще стане през днешния ден в 18 ч., в границите на ексклузивен европейски съвет, който ще се организира онлайн, заяви министър председателят Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР